2
Yes
None
1
Name...
/tapetaink/osszes-termek/
Thumbnail

Categories:

Kőhatású Tapéták
Kőhatású csillámpala, vlies, textil és üveggyöngyös tapéták.
Természetes Tapéták
Bambusz sisal nyílgyökér és juta természetes anyagú valamint kőhatású csillámpala tapéták vlies gyapjúrost erősítésű hátlapon. Klasszikus és modern mintázatú textil tapéták. Természetes hatású szövött papír és textil tapéták vlies gyapjúrost erősítésű hátlapon. Klasszikus nyomott mintázatú textil tapéták.
Textil Tapéták
Klasszikus nyomott mintázatú textil tapéták. Bambusz sisal és kőhatású csillámpala anyagú tapéták vlies gyapjúrost erősítésű hátlapon. Klasszikus és modern mintázatú textil tapéták.
Vlies Tapéták
Nyomott mintás vlies gyapjúrost erősítésű papír tapéták
Lotus
Lotus Image

Szecessziós stílusjegyek tükröződnek a Lotus – vlies gyapjúrost erősítésű fém fóliás papír tapétakollekcióján, melyeket a vászon és a fémnyomatos domborított vlies gyapjúrost erősítésű alapanyagok tesznek teljessé.

A matt és fényes hatások harmonikusan váltakoznak a friss fehér, türkiz, a ragyogó ezüst, réz és platina, a természetes bézs és homok, a napos narancs, sárga és arany, a hűvös szürke és trendi viola színekben pompázó tapétákon.

Tovább a tapéta mintázatok megtekintéséhez

EC Megfelelőségi nyilatkozat: Letöltés
Tapéta Technikai Specifikációja: Letöltés
Tapéta Felrakási Útmutatója: Letöltés

Kaleidoscope
Kaleidoscope Image

Kaleidoszkóp, azaz gyönyörű formák megfigyelése – mely az ősi görög ’kalos’ – gyönyörű, ’eidos’ – forma, és a ’skopeo’ azaz nézni, megvizsgálni szavakból származik.
Az Omexco ’Kaleidoscope’ kollekcióját, a kaleidoszkóban kirajzolódó végtelenül színes, összetett és folyamatosan változó formák és minták kavalkádja ihlette.
A kollekció végtelenül sok díszítési, varálható lehetőséget kínál…

Ezek a nyomott (nem szőtt) mintázatú falburkolatok a szivárvány színeiben elérhetők – a merész, dinamikus árnyalatoktól, mint a korallvörös, napsárga, páva kék, smaragdzöld, fényes fukszia, lapis kék egészen a lágyabb tónusokig, mint a baracksárga, az olajkék, világosbarna/drapp, vanília, krétafehér, elefántcsont, azúrkék, gyöngyház szürke. Különböző struktúrák és színhatások keltik életre a gyűjteményt: egyes elemek a csiszolt fém, a selyem organza vagy a szőtt szizál textúráit, illetve a homok-, kő- és beton hatásokat idézik fel. Néhány minta színvilágát tovább erősíti a metálos ezüst, réz, rózsaarany, platina színvilágának ragyogása.

A kollekció minden tétele 1 m széles, ökológiai címkével és FSC® tanúsítvánnyal rendelkezik (C001706 kód), továbbá újrahasznosított alapanyagból készül, vizes bázisú, oldószer mentes festékekkel, napenergia segítségével kerül nyomtatásra. Páraátersztő termék, ezért nedves környezetben is használható (nem penészedik). Ezenkívül jó fényállósággal, európai B S1 D0 tűzálló minősítéssel rendelkeznek. A legtöbb tételhez tengeri bizonyítvány áll rendelkezésre.
Kérésre egyedi színben is gyártható.

Tovább a tapéta mintázatok megtekintéséhez

EC Megfelelőségi nyilatkozat: Letöltés
Tapéta Technikai Specifikációja: Letöltés
Tapéta Felrakási Útmutatója: Letöltés

Maison Martin Margiela
Maison Martin Margiela Image

A Maison Martin Mangiela ezennel egyedülálló kollekciót mutat be, amely példaértékű érzéki csalódásokat, újraértelmezett motívumokat, a felületek összjátékát és optikai illúziókat vonultat fel.

A kollekciói mögött rejlő elképzeléseken túl a Maison Martin Mangiela világa is tökéletesen megismerhető az üzletei tárolóiból. A fehér, a pamut anyag és az érzéki csalódások használata, a stílusok és időszakok időszerűtlen keveredése révén, egy tökéletesen egyedi, költői és titokzatos egyéniség kereteit faragja ki. A humor és az elegancia, az avantgarde ideálok és a klasszikus ízek elegyítésével a különféle formájú és méretű tárgyak újraértelmezésével valamint az apró fondorlatosságokkal való játékkal a Maison Martin Margiela lerombolja a formát és a tömeget és egyfajta önálló világot alakít ki, saját szépségfogalommal.

Az első kollekciója bemutatására a Maison Martin Margiela az Omexcoval együttműködve, öt témában tervezett tapétákat: „ la paésine“ azaz a pietra paesinának is nevezett mészkő, amelyet Olaszországban bányásznak, érdekes struktúrája, amely mintha hegyes, sziklás vidékek tájképe lenne, csiszolás után válik láthatóvá, „la mosaïque“ azaz a mozaik, „le rideau“ azaz a függöny, „le point de croix“ azaz a keresztpont, kereszteződés, „l’optique“ azaz a látás, látószög.

“La paésine”: toszkán mészkő, „tájkép márványnak“ vagy „tájkép mintázatnak“ is szokták nevezni. Ezt a követ egy bolhapiacon lelték, lefotózták és kinagyították. Digitálisan csillámporra nyomtatták. Nem szövött háttéren kerül piacra.Színek: natúr, fekete-fehér.

“La mosaïque”: hagyományos, geometrikus, márvány mozaik nyomtatás, amelyet általában a XVIII. századi kézműves piacokon alkalmaztak. A nyomat ezüst vagy arany lemezzel gazdagított. Szitanyomott, nem szövött háttéren.Színek: türkiz, lapis lazuli és fekete-okker, bordó és barna – halvány fehérek, – halvány szürkék

“Le rideau”: a tipikus szemfényvesztő Maison minta változik egy adott nyomtatási keretrendszeren belül, a minta szétszórt hatást ér el amely különböző látószögekből válik láthatóvá. Szitanyomott textil tapéta. Nem szövött háttéren kerül forgalomba.Színek: fehér – gyöngyszürke – kékesszürke – piros

“Le point de croix”: klasszikus keresztszemes vászon finoman kidolgozott virágcsokorral. Különféle megjelenési formái lehetségesek. Szitanyomott, nem szövött háttéren készült tapéta.Színek: piros és kék térbeli látvánnyal – fehér és ezüst – természetes

“L’optique”: torzított halcsont minta optikai illúzióval. Matt alap fényes bevonattal. Szitanyomott, nem szövött háttéren készülő tapéta.Színek: fekete-fehér – fehér-fehér (matt és fényes) – fekete-fekete (matt és fényes) – barna és réz (matt és metál) – gyöngyszürke és fehérarany (matt és metál)

Tovább a tapéta mintázatok megtekintéséhez

EC Megfelelőségi nyilatkozat: Letöltés
Tapéta Technikai Specifikációja: Letöltés
Tapéta Felrakási Útmutatója: Letöltés

Waves
Waves Image

Mint ahogy a neve is mutatja, a „Waves tapétakollekció fő motívuma a hullámzó minta, mely a fagyos fehér, rozsda, jáde, lila, nerc, ködös szürke, barnásszürke, ibolya, pezsgő, rózsakvarc színeiben játszik.

A tapéta kollekció egyes darabjait sárga-illetve fehérarany, vörös és sárgaréz, ezüst, valamint bronz árnyalatú fémes csillogás teszi teljessé.

Hála a tapéták visszafogott és időtlen eleganciának, a gazdag színeknek és a technikai minőségnek, a kollekció a legkülönbözőbb elrendezésekben is remekül mutat: szállodákban éppúgy, mint otthonában vagy az irodában, kortárs illetve klasszikus berendezési tárgyakkal egyaránt.

Tovább a tapéta mintázatok megtekintéséhez

EC Megfelelőségi nyilatkozat: Letöltés
Tapéta Technikai Specifikációja: Letöltés
Tapéta Felrakási Útmutatója: Letöltés

On The Rocks
On The Rocks Image

Az Omexco új tapétakollekciójának nevét kétféleképpen is lefordíthatjuk:
A kollekció alapját a kő-és fahatások, valamint az életvidám és természetes színek szolgáltatják, melyek ideális környezetet biztosítanak a lazításhoz vagy akár, hogy megízleld a kedvenc italodat “a rock ritmusára.

A kollekció designja a természetre emlékeztet, mivel az “On the Rocks” tapéta tervezői a tervezés során végig szem előtt tartották a környezetünk és a természet fontosságát.

A tapéták kiérdemelték az ökológiai megjelölést (megfelelnek az IGI nemzetközi tapétagyártó szervezet környezetvédelmi előírásainak), az FSC jelzést (a felelősségteljes erdőgazdálkodás jelét), újrahasznosított rostok felhasználásával készültek, a nyomtatáshoz szükséges energiát napenergia szolgáltatta.

A színek elröpítenek az erdőkbe és hegyek közé a természetes sziklák, kövek és kavicsok különböző árnyalataival: lombzöld, tölgyfa, mahagóni, szantálfa, fehér nyír. Utad során elhaladsz majd tavak mellett is, melyek nappal tiszta kékek, alkonyatkor misztikus kékben pompáznak.

Ennek ellenére néhány élénkebb szín is jól mutat a természetes árnyalatokkal, melyeket felhasználtunk a teljes kínálat megalkotásában: mustár, mályva, málna, rézvörös, valamint néhány terméket fémes csillogás tesz teljessé: ezüst, réz, bronz, arany.

Tovább a tapéta mintázatok megtekintéséhez

EC Megfelelőségi nyilatkozat: Letöltés
Tapéta Technikai Specifikációja: Letöltés
Tapéta Felrakási Útmutatója: Letöltés

Laguna
Laguna Image

A “Laguna” név a kékség, a csendes víz, a nap, a buja növényzet és a természetes harmónia képeit “festi” meg.

100 %-ban papírból készült tapéta, mely vizszintesen szövött hatáson kívül különböző szinárnyalataival és mintázatával ér el különleges hatást a falfelületeken.

A víz, a fa, virágok, gyógynövények árnyalatai csillag, széles sáv, és örvénylő hullám mintázatokkal.

Felrakható függőlegesen vagy vízszintesen. Mindkét esetben láthatatlanok a tapéta csíkok közti illesztések!

Tovább a tapéta mintázatok megtekintéséhez

EC Megfelelőségi nyilatkozat: Letöltés
Tapéta Technikai Specifikációja: Letöltés
Tapéta Felrakási Útmutatója: Letöltés

Simone Micheli
Simone Micheli Image

A “Simone Micheli” vlies gyapjúrost erősítésű papír tapéta kollekció az Omexco és az építészeti szuperhős Simone Micheli közti együttműködés eredménye.

Az a tapéta kollekció, mely kétségtelenül szakít a trendekkel, és mely épp ezért fontos változást jelent a belga tapétagyártó cégnek; a kivételes kölcsönös megértés gyümölcse a designer és a gyártó között, akiknek volt lehetőségük találkozni.

Tovább a tapéta mintázatok megtekintéséhez

EC Megfelelőségi nyilatkozat: Letöltés
Tapéta Technikai Specifikációja: Letöltés
Tapéta Felrakási Útmutatója: Letöltés

Travertine
Travertine Image

Az Omexco új vlies tapétakollekciója nevét a Travertine nevű mészkőfajtáról kapta. A “Travertine” ennek a kőnek a szabálytalan árnyalatait és színeit idézi amelyből az ókori Róma legszebb épületei készültek, vagy amilyeneket számos reneszánsz stílusban épült palotában is láthatunk.

A tapétát különleges nyomtatási technikával állítják elő, kis színrétegekkel , ezzel adva szép struktúrát és mélységet a faldekorációnak. A végeredmény rendkívül tartós, ez a falborítás erősen mosható!

A tapéta olyan természetes és realisztikus színekben pompázik, mint a jade zöld, füstös fehér, mészkő, kén-sárga, antracit, opál, füstös szürke, homokszín, palaszürke, elefántcsont, ametiszt, korall, sárga, rózsakvarc?, agyag, lapis lazuli, akvamarin, gyöngyház.

EC Megfelelőségi nyilatkozat: Letöltés
Tapéta Technikai Specifikációja: Letöltés
Tapéta Felrakási Útmutatója: Letöltés

Palazzo
Palazzo Image

A Palazzo – klasszikus mintázatú vlies gyapjúrost erősítésű papír tapéta a csillogó velencei paloták luxusát, pazar színeit idézi a nagy barokkos damasztokkal, elengáns csíkjaival, finom virág- és tavaszi hangulatú mintáival.

A lágy pasztell árnyalatú jade, az elefántcsont szín, a gyöngyház-szürke, a pezsgő, a pink és az olyan erős színek, mint a patina, a rozsda, az antracit, az arany, és taupe elegye.

A kidomborodó arany felületek, mintha aranylemezzel lennének bevonva.

Tovább a tapéta mintázatok megtekintéséhez

EC Megfelelőségi nyilatkozat: Letöltés
Tapéta Technikai Specifikációja: Letöltés
Tapéta Felrakási Útmutatója: Letöltés

Fragments
Fragments Image

Ehhez a fragmentált designhoz a szabálytalan kiképzésű mészkő falak adták az inspirációt, melyeket gyakran lehetett felfedezni az ún. ‘Case Study Házakban’. Ezek egy építészeti kisérleti projekt részei voltak az USA-ban, az Arts&Architecture magazin szponzorálásával, együttműködve a legjobb építészekkel (mint Richard Neutra, Ray and Charles Eames…), hogy tervezzenek és felépíthessenek megfizethető modern házakat az ingatlan piac felrobbanásának idejében a második világháború után.

Erős élénk fű zöld, mandarin, rozsda … váltakoznak lágyabb árnyalatok, mint a ködös fagy, jade, gyöngyház szürke, tücsök, hófehér, mészkő szürke, elefántcsont. Egyes elemek fémes csillogással, sárga vagy fehér arany, réz, ezüst, platina, bronz …

A design józan és időtálló eleganciájának, a gazdag színezésnek és a falburkolatok technikai tulajdonságainak köszönhetően ez a gyűjtemény különböző helyiségekben is jól használható (lakóépületek, de szállodák / irodák – a kortárs vagy klasszikus szobákban is egyaránt).

Tovább a tapéta mintázatok megtekintéséhez

EC Megfelelőségi nyilatkozat: Letöltés
Tapéta Technikai Specifikációja: Letöltés
Tapéta Felrakási Útmutatója: Letöltés

Kőhatású Tapéták
Kőhatású csillámpala, vlies, textil és üveggyöngyös tapéták.
Manhattan
Manhattan Image

„Manhattan”… egy város “függőleges” távlati sziluettje különböző szélességű és magasságú felhőkarcolókkal… egy pezsgő város tele energiával és nyüzsgéssel… valamint az Omexco tapéta kollekciója.

A tapéta csíkjai nem csupán színükben és szélességükben különböznek, elrendezésük és különböző anyaguk kombinációi teszik még változatosabbá a kollekciót.

Kőhatású csík csillámmal, vlies fémes fóliával, üveggyöngyök vászoncsíkokkal, csillám és olefin kombinációja, valamint műselyem… Természetesen a csíkokat függőlegesen (hagyományos módon) és vízszintesen (a megszokottól elrugaszkodva) is felrakhatjuk.

A csíkok ritmusa szerint váltakoznak a színek a gyöngyház fehértől és szürkétől a fényűző arany, ezüst és réz árnyalatokig- a hűvös patinástól és türkiztől a forró piros, méz és gyömbér színekig, a klasszikus bézstől és szürkétől a mályváig és barnásszürkéig.

Tovább a tapéta mintázatok megtekintéséhez

EC Megfelelőségi nyilatkozat: Letöltés
Tapéta Technikai Specifikációja: Letöltés
Tapéta Felrakási Útmutatója: Letöltés

Mica
Mica Image

A mica (magyarul csillámpala) vagy vermikulit egy ásvány, mely a kvarc és a gránit kémiai reakciójából jön létre. A nagyon magas hőmérsékletnek kitett ásvány eredeti méreténél húsz, vagy akár harmincszor nagyobb, ragyogó színekben pompázó, kukac formájú kőzetté tágul. A vermikulit jellegzetességeit japánban már hatszáz éve ismerik.

A csillámpalát „különös kő, „lélegző kő és „csodakő néven is említik. A hővel való tágítás után a vermikulitot apró darabokra zúzzák, nem szőtt hátlapra ragasztják, végül színezik a felületet.

Az Omexco Mica tapétakollekciója a verimkulit különböző kombinációjú és struktúrájú változatait foglalja magába: durva szemcsés, aprószemű, természetes, domborított, nyomott mintás, valamint vermikulit és újrahasznosított papír, illetve olefin keveréke. Anyaguk és struktúrájuk szerint a tapéták homok, csillagos éj, borostyán, ónix, gyöngyház, csaroit, arany, bronz, topáz, smaragd, réz és antracit színek csillámló árnyalataiban pompáznak.

Tovább a tapéta mintázatok megtekintéséhez

EC Megfelelőségi nyilatkozat: Letöltés
Tapéta Technikai Specifikációja: Letöltés
Tapéta Felrakási Útmutatója: Letöltés

Stardust
Stardust Image

Az Omexo Stardust tapéta kollekció három különböző termékből áll:

1.Nyomott mintás, 1m széles, rendkívül strapabíró, mosható vlies gyapjúrost erősítésű tapéta. Környezetbarát és rendelkezik FSC jelzéssel. 2.Üveggyöngyök csillogó nem szőtt hátlapon, végül a tapéta, mely a kollekció nevét adta: 3. apró csillámdarabok, vagyis “csillám-szikrák” és újrahasznosított papír.

Az üveggyöngyök három különböző stílusban készültek: szigorú geometriai alakzatok, levél design, valamint elegáns és dekoratív arabeszk. A különböző anyagú, mintájú és színű vlies gyapjúrost erősítésű és öko-csillám papír tapéták végtelen kombinációs lehetőséget tesznek lehetővé.

A papírtapéta színei benzinkék, borvörös, betonszüre, mélylila, antracit, homok, hamuszürke, umbrabarna és még sok más színárnyalat között változik, melyet az ezüstös csillogás, a nem szőtt részek kontrasztjai és az üveggyöngyök tesznek teljessé.

A kollekció vlies tapétáinak színválasztékát néhány hangsúlyosabb szín is kiegészíti, úgy mint okker, lime és mandarin.

Tovább a tapéta mintázatok megtekintéséhez

EC Megfelelőségi nyilatkozat: Letöltés
Tapéta Technikai Specifikációja: Letöltés
Tapéta Felrakási Útmutatója: Letöltés

Minerals
Minerals Image

Az Omexco “Minerals” tapéta kollekciója csillámpalával és üveggyöngyökkel készült. A csillámpala vagyis “vermikulit” egy ásvány, amely kvarc és gránit kémiai reakciójából keletkezett

Különösen magas hőmérsékletre hevülve, az ásvány csiga formájú darabokra tágul, az eredeti méretének 2000% vagy akár 3000%-ra, ragyogó színek széles skáláján. Az ásvány jellemzőit Japánban 6 évszázad óta ismerték.

A csillámpalát úgy is nevezik, hogy “furcsa kő”, “lélegző kő”, “csodakő”. A csillámpalát hevítik, majd apró darabokra törik és így ragasztják a nem szövött háttérre. Végül a felületet színezik.

A “Minerals” kollekcióban különféle szerkezeteket és a csillámpala különféle változatait kombinálják: durvára tört csillámpala, kis csillámpala, természetes csillámpala, csillámpala újrahasznosított papírral keverve, fémfóliával dombornyomott csillámpala.

A néhány, nem szövött háttéren üveggyöngyöket tartalmazó darab tovább emeli a csillámpalás darabok fényét.

Mind a csillámpala, mind az üveggyöngyök anyaga és szerkezete lehetővé teszi olyan szikrázó árnyalatok kialakítását, mint a: jégkristály, csillagos éjszaka, ónix, jade, faluminimum, ametiszt, gyöngyház, charoit, bronz, topáz, lapis lazuli, réz, antracit.

A tapéta minták és különféle mintázat variációk között megtalálhatók a szürke mintás üveggyöngyös tapéta ezüstös csillogással, homokszínű, kőhatású csillámpala tapéta, világosszürke, pöttyös mintázatú üveggyöngyös tapéta, homogén kék üveggyöngyös tapéta és még vagy tucat más izgalmas felület és szín.

Tovább a tapéta mintázatok megtekintéséhez

EC Megfelelőségi nyilatkozat: Letöltés
Tapéta Technikai Specifikációja: Letöltés
Tapéta Felrakási Útmutatója: Letöltés

Eternity
Eternity Image

Nem szőtt textil alapú tapéta. Semmi sem erősebb, tartósabb, oly “örökkévaló”, mint a kő …Ennek az új tapétakollekciónak a neve olyan mintákra utal, amelyek ebbe a tartományba tartoznak: márvány-, travertin-, mészkő-, gránit-, kőeffektusok.

A természetben megtalálható kövekre jellemző összes szín megjelenik a kollekcióban fehér márvány, malachitzöld, jáspis vörös, gránit fekete, kvartz rózsaszín, topáz sárga, köves kréta, nefrit zöld, ónixszürke, ametiszt lila, sötét borostyánsárga.

Egy mosható és ökologikus, nem szőtt (vlies) tapétát választottunk mindezen kőeffektusok nyomtatására. A termék ökocímkét (megfelel az IGI – a Tapétagyártók Nemzetközi Szövetsége – ökológiai standardjainak), valamint FSC (felelősségteljes erdőgazdálkodást jelölő) címkét kapott. Újrahasznosított rostokat tartalmaz, és napenergia segítségével nyomtatják.

A tapéta szélessége 1m. Mosható, B S1 D0 európai tűzálló besorolással és tengerészeti tanúsítvánnyal (sétahajókon használható) rendelkezik, fényálló. Mi több, „lélegzik”, aminek köszönhetően nedves klíma vagy környezet esetén is alkalmas. Könnyen felhelyezhető (a ragasztót fel kell vinni a falra, nem nedvesedik át a tapéta háta), és tetszés szerinti hosszban vágható (nincs minimális rendelés vagy standard tekercshossz). Kérésre, egyedi igényre szabott színezési szolgáltatást is nyújtunk.

Tovább a tapéta mintázatok megtekintéséhez

EC Megfelelőségi nyilatkozat és
Tapéta Technikai Specifikációja:Letöltés
Tapéta Felrakási Útmutatója: Letöltés

Antarés
Antarés Image

Szecessziós stílusjegyek tükröződnek a Lotus – vlies gyapjúrost erősítésű fém fóliás papír tapétakollekcióján, melyeket a vászon és a fémnyomatos domborított vlies gyapjúrost erősítésű alapanyagok tesznek teljessé.

A matt és fényes hatások harmonikusan váltakoznak a friss fehér, türkiz, a ragyogó ezüst, réz és platina, a természetes bézs és homok, a napos narancs, sárga és arany, a hűvös szürke és trendi viola színekben pompázó tapétákon.

Tovább a tapéta mintázatok megtekintéséhez

EC Megfelelőségi nyilatkozat: Letöltés
Tapéta Technikai Specifikációja: Letöltés
Tapéta Felrakási Útmutatója: Letöltés

Graphite
Graphite Image

A mica (magyarul: csillámpala) vagy vermikulit egy olyan ásvány, mely a kvarc és a gránit kémiai reakciójából jött létre. A nagyon magas hőmérséklet hatására az ásvány az eredeti méreténél húsz, vagy akár harmincszor is nagyobb, ragyogó színekben pompázó, kukac formájú kőzetté tágul. A vermikulit jellegzetességeit japánban már hatszáz éve ismerik.

A csillámpalát „különös kő, „lélegző kő és „csodakő néven is említik. A hővel való tágítás után a vermikulitot apró darabokra zúzzák, nem szőtt hátlapra ragasztják, végül pedig színezik a felületet.

A “Graphite” kollekció a csillám végtelen variációit tartalmazza: a kedvelt csillámdarabok, az újrahasznosított papírokkal kevert csillámok, valamint a természetes hatású, vegyes méretű csillámok kombinációját. A kollekció egyes darabjai nyomott mintázatúak, mely a japán zen-kert gereblyézett homokútjaira emlékeztet, illetve egyes darabok fémfóliával nyomott, négyzetes vagy hullám mintával domborúan díszítettek.

Az ásványok természetes csillogása fokozza a sötét színeket, mint a grafit, az éjkék, az onyx; ugyanakkor az arany, krémszín, szürke gyöngyház fényt adnak; lila, antracit, barna színekben ragyogva. A fém fólia révén a csillámkövek sárga, fehér arany, platina, ezüst, aluminium színekben tündökölnek.

A kollekció minden darabja nem szőtt hátfelületre készül, így a felhelyezésük könnyebb (a ragasztót elegendő csak a falra kenni – a tapéta hátfalát nem szükséges nedvesíteni).

Természetes alapanyagból készül, európai tűzálló minősítéssel rendelkezik (EU B S1 D0).

Mintázattól függően szélessége 91 vagy 92 cm.

Tovább a tapéta mintázatok megtekintéséhez

Természetes Tapéták
Bambusz sisal nyílgyökér és juta természetes anyagú valamint kőhatású csillámpala tapéták vlies gyapjúrost erősítésű hátlapon. Klasszikus és modern mintázatú textil tapéták. Természetes hatású szövött papír és textil tapéták vlies gyapjúrost erősítésű hátlapon. Klasszikus nyomott mintázatú textil tapéták.
Jungle
Jungle Image

Abundant nature, explosive colours, stylized tiger motifs… this time it was the jungle which inspired the new wallcovering collection of Omexco.

Mosaics of bakbak (bark of the banana plant) have been composed in tone-on-tone shades of beetle blue/green, tropical wood, hibiscus red, equatorial haze, milky coconut white… Once the theme set, delicate weaves of natural fibres (sisal and jute) are added, in matching tropical colours: liane and eucalyptus green, colours of the bird of paradise: bright orange and violet, pastel lilac and purple of wild orchids, pomegranate, mango, blue and amber crystal of butterflies, tiger or jaguar yellow and black… These different materials can be perfectly combined. Some sisal items are printed with a tiger motif, and the jungle comes to life…

All wallcoverings of this collection are manufactured with natural fibres, and obtained an ecological certificate. The width of all items is 91 cm, and the wallcovering is supplied cut length (no minimum order). Solar energy is used to print the sisal wallcoverings, and the printing colours are water-based (no solvents).

Tovább a tapéta mintázatok megtekintéséhez

Capiz
Capiz Image

Capiz shells, often referred to as “glass oysters” because of their translucent appearance, thrive well in the coastal waters of the Philippines, more specifically in the province of Capiz, where the shells are harvested every fourth month.

Wallcoverings made with capiz shells are the eyecatchers in the collection “Capiz” of Omexco. After a careful cleaning and drying process, the shells are softened, coloured with water-based dyes and then polished. Subsequently small segments of the organic shells are laminated one by one on a non-woven backing, which is then cut into strips. These strips are patiently woven by skilled craftsmen on handlooms. Some weaves in this collection are interwoven with bakbak (bark of the banana tree) providing a refined association of different authentic natural materials.

For each capiz item a group of matching nonwoven wallcoverings was created, making it possible to alternate colours and textures, structures and material. A simili-plain design with an effect of hammered leather, a zebrano stripe and a dotted stripe are printed and embossed on non-woven wallcovering in shades of silver, copper, gold, burgundy, mother-of-pearl, burnt orange, anthracite.

The combination of exquisite craftsmanship and Omexco design makes the Capiz collection truly precious. These exclusive wallcoverings will adorn your walls and enhance your interiors with a touch of exotic and sophisticated elegance.
Both the capiz and the non-woven wallcoverings are supplied by the metre (width 110 cm for the capiz items, 100 cm for the non-woven items), and they carry the ecological label. The backing of all items is non-woven, stable, and installation is easy (glue on the wall, no need to humidify the backing).

The non-woven wallcovering is produced with recycled fibres, printed thanks to solar energy with water-based colours, and is FSC® certified (mark of responsible forestry, licence code C001706). It is a breathable product and it therefore can be used in humid climates and environments. It has a good light resistance and obtained a european B S1 D0 fire rating as well as a marine certificate.

Tovább a tapéta mintázatok megtekintéséhez

Rainbows
Rainbows Image

A szári selyem igazi színkavalkádja és a bakbak (banánfa kéreg) szőtt szálainak együtteséből született az Omexco kollekciója a Rainbows.

A szári selyem Ázsiában, de leginkább Indiában népszerű viselet. A szári selyem ipari gyártása során megmaradó selyemhulladék újrahasznosításával készül, melyet kézzel fonnak.

A tapéta minden métere 100%-ban egyedi; a szári kézi fonása és festése megismételhetetlen texturát és színkombinációt eredményez. A bakbak részek krétafehér, fahéj illetve mogyoró színűek – három különböző hangulatot adva fokozzák vagy gyengítik a selyem szivárványos színárnyalatát. A bakbakkal és a selyemmel tökéletes harmóniát teremt a nem szőtt hátfelületre ragasztott négyzetes zúzott papírból készült fakó színű nyomatok. A két geometriai motívum (nem szőtt hátfalú nyomaton) teszi teljessé a választékot, illetve a színek, formák és anyagok különböző variációjához nyújt számtalan lehetőséget a szobában.

Türkiz, lapis lazurit, fukszia, skarlátvörös, gesztenye, habcsók fehér, gyöngyház zürke, antracit, savanykás sárga, fémes árnyalatok mint a réz, fehér és sárga arany, ezüst, platina arany…

Mindegyik tapéta méterben kapható, felhelyezésük könnyű (a ragasztót a falra kell felkenni, egyedül a zúzott papiros tapéta hátulját szükséges nedvesíteni).

A tapéták szélessége a bakbak/selyem felületűek esetében 110 cm, a zúzott papír valamint a nem szőtt/nyomott felület esetén 100 cm.

A nem szövött falburkoló ökologiai és FSC tanusítvánnyal rendelkezik, a nyomtatott újrahasznosított szövetekből készülnek, nem fakulnak, valamint B S1 európai tűzvédelmi minősítéssel és tengeri tanusítvánnyal rendelkeznek..

Tovább a tapéta mintázatok megtekintéséhez

Cobra
Cobra Image

Snake designs are sliding through this new wallcovering collection of Omexco, hence called “Cobra”. Most items of the collection are printed on natural cork. The cork is harvested manually from the bark of the cork oak, then cut into squares which are glued on a metallic backing. The squares are polished afterwards until they are perfectly smooth and flat, ready to be overprinted. Only specialized handcraft is involved in this elaborated production process. A simili-plain and a faded square motif, also printed on cork, are matching the reptile design. The range is complemented by bi-coloured woven raffia items as well as printed plains and reptile designs on a non-woven backing.

All colours, from the brown-black tiger snake, white python, green copper chameleon, bark brown lizard, greyish crocodile, green water turtle, to the stained cobra are represented in the collection, most of them enhanced with a shimmer of gold, silver or copper, reflecting light and shimmering, as sunshine on a reptile skin.

All references are supplied cut length – no minimum order – and all of them have a stable backing and are easy to install (glue on the wall, no need to humidify the backing). Width of the cork and the raffia wallcovering is 91 cm, the printed non-woven wallcoverings are 100 cm wide.The printed non-woven wallcoverings are FSC® certified (licence code C001706), are made with recycled fibres, are printed thanks to solar energy, have a good light resistance, a European fire rating B S1 D0 as well as a marine certificate.

Tovább a tapéta mintázatok megtekintéséhez

Nomad
Nomad Image

Az Omexco Nomád kollekciója világkörüli utazásra hív, évszakról évszakra, természetes és színpompás egyenlítői erdőkön, a Csendes Óceán kék vizein, aranysivatagokon, földszínű és burgundi tundrákon, a csendes és fehér szibériai tajgán keresztül.

A tavirózsa-levelek élénk és változatos színekbe szövődnek össze: smaragdzöld, aranysárga, borvörös, türkiz, jeges fehér, ragyogó gesztenye és ébenfekete, bajkáli csaroit. Az ezekhez illő nem szőtt (gyapjúrost, non-woven) tapéták néha a száraz, szélrohamok seperte föld kiszáradt szerkezetét idézik fel. Néha, bársonyosabb és fémhatással dúsított formában, új – az elcsodálkozó nomád szemei előtt a láthatáron feltűnő – tájak fényét tükrözik, és hirtelen a vörös, aranyszínű, lapis lazuri árnyalatok … fényesen csillognak.

A szűz természet ihlette ezt a kollekciót. Környezettudatosságának bizonyítékaként, azáltal, hogy a Nomád kollekciót ökologikus, nem szőtt, FSC tanúsítvánnyal rendelkező (felelősségteljes erdőgazdálkodást jelölő), újrahasznosítható rostokból készülő és a napenergia segítségével vízalapú, oldószerektől mentes színekkel nyomtatott tapétából állítja össze, az Omexco hozzájárul ahhoz, hogy ez az értékes természetet megmentődjön a következő generációk számára.

Minden tapétának rost alapú háta van, és könnyű felhelyezni (a ragasztót fel kell a falra vinni, nem nedvesedik át a tapéta háta). Az összes tételt folyóméterre áruljuk – a tavirózsa tapéta szélessége 110 cm, a rost alapú tapétáé pedig 100 cm. A nem rost alapú tapéta mosható, fényálló, lélegzik, valamint B S1 D0 európai tűzálló besorolással és tengerészeti tanúsítvánnyal rendelkezik.

Tovább a tapéta mintázatok megtekintéséhez

EC Megfelelőségi nyilatkozat: Letöltés
Tapéta Technikai Specifikációja: Letöltés
Tapéta Felrakási Útmutatója: Letöltés

Akoya
Akoya Image

A főként Japánban és Kínában tenyésztett Akoya gyöngy különleges fényéért vált ismertté és megbecsültté.

Az Akoya tapéta kollekció a természetes hatású tapéták gyöngyszeme: A sisal szálak háromféle formában jelennek meg: sisal a természetes formájában, természetes színekben; finomabb szövésű, mely fémes csillogású színeket használ fel a háttérhez; egyszerű sisal klasszikus virágmintával, melyet a dombornyomott arany levelek tesznek különlegessé (sárga vagy fehérarany színekben).

Juta (hesszeni) tapéta szatén borítással, egyszínű vagy kétszínű változatban, helyenként csillogó szálakkal kiemelve. A csillám két variációja: a durvább szerkezetű vermikulit és a csillámdarabkák.

A színek a természetes árnyalatoktól (gyöngy, vászon, szalma, dohány, krémszín), a trendi és merész színekig (fukszia, lila, viola, méregzöld) változnak, arany, bronz, réz vagy ezüstös fénnyel.

Tovább a tapéta mintázatok megtekintéséhez

EC Megfelelőségi nyilatkozat: Letöltés
Tapéta Technikai Specifikációja: Letöltés
Tapéta Felrakási Útmutatója: Letöltés

Haiku
Haiku Image

A “Haiku”-t Shiki Masaoka (1867-1902) költő alkotta meg; egy rövid és stilizált japán versforma, melyet a főleg természetből kiemelt évszakokra való utalások jellemeznek, és melyet a két kép vagy eszme határvonalán hirtelen fordulat fejez ki.

A “Haiku” elnevezés tökéletesen illik az Omexco tapétakollekciójára, mely olyan tartalommal bír, akár egy vers.

A papír csíkok nem szőtt hátlapon textil-vászon csíkokkal keverednek, valamint egyszerű nem szőtt tapétákkal. Enyhe gyöngyházas hatás teszi teljessé a kollekció összes darabját. A kollekció kínálatában előforduló anyagok lehetővé teszik a különböző struktúrák és egymáshoz illő színek kiválasztását, hogy változatos belső tereket alakíthassunk ki, miközben megőrizzük a “zen” érzetét.

A tapétakollekció színeit a visszafogott, finom árnyalatok jellemzik- egy csöppnyi gyöngyházszürke és elefántcsontszín váltakozik az arannyal és a greige árnyalattal. Ezüst és friss szürkészöld egészítik ki a sötétebb színeket, mint például az antracit és a bronz.

Tovább a tapéta mintázatok megtekintéséhez

EC Megfelelőségi nyilatkozat: Letöltés
Tapéta Technikai Specifikációja: Letöltés
Tapéta Felrakási Útmutatója: Letöltés

Orion
Orion Image

Sisal, bambusz és nyílgyökér rostok kombinációja, különböző szövése, valamint a mesés színárnyalatok (lila, gyöngyszürke, pisztácia, szalma, elefántcsont, barna, vászon, khaki, gyöngyház, szantálfa, antracit, türkiz, patina, fukszia, teknőspáncél, arany..) teszik különlegessé az Orion tapétakollekciót.

A főmotívum a leheletnyi csillogás, melyet a fémszálak, fémes háttérszínek vagy a fényes hatású nyomtatási eljárás biztosít az egyes kollekcióknál.

A tapétát a vlies hátlap egészíti ki, mely lehetővé teszi a struktúrák és színek végtelen kombinálhatóságát.

Tovább a tapéta mintázatok megtekintéséhez

EC Megfelelőségi nyilatkozat: Letöltés
Tapéta Technikai Specifikációja: Letöltés
Tapéta Felrakási Útmutatója: Letöltés

Sumatra
Sumatra Image

A sisal, bambusz, abaca, rotan, bacnoc, kókusz levélér és lopiz természetes szálai selyemmel szőve, capiz kagylók… ezek a különleges anyagok egymással kombinálhatóak, pompás színeikkel, amelyek a fényes skarláttól a fehéraranytól és a fémszürkétől a szelídebb szantálfa, burgundi, bőrbarna színekig vagy a fehér, gyöngyház, len és citromfa-zöld természetes és lágy árnyalataiig terjednek.

A gyöngyház természetes fénye tökéketesen illik a bambusz természetes rostjainak matt felületéhez, abaca, loiz, rotan és bacnoc és ugyanígy a szizal hullámainak sziporkázó csillogása, a fémes háttéren.

A tapéta alapanyagainak sokfélesége és a gyönyörű színek felélénkítik a kerativitást: akár egymagában, akár valami mással együtt alkalmazzuk, emelik a szoba fényét az egzotikus, mégis természetes kifinomultság érintésével.

Tovább a tapéta mintázatok megtekintéséhez

EC Megfelelőségi nyilatkozat: Letöltés
Tapéta Technikai Specifikációja: Letöltés
Tapéta Felrakási Útmutatója: Letöltés

Kami-Ito
Kami-Ito Image

Kami japánul papírt jelent, ito pedig csíkot. Kami-ito egy japán művészeti ág, amelynek gyakorlói vékony papír csíkokat készítenek, majd szőnek össze finom és látványos papír szövetté.

Az Omexco által jegyzett Kami-ito tapéta kollekció főleg papírcsíkokból áll, amelyek néha egyszínűek, néha ugyanannak a színnek az árnyalatait hordozzák, néha pedig sokszínű geometrikus mintákba szőve láthatóak.

Minden színcsoport másik papírcsíkokból és fapálcikákból álló tapétán teljesedik ki, amelyek csodálatos árnyalatokban kaphatóak.

A szövött felületek és minták váltakozása érdekes és színes beltéri jellemzők kialakítását teszi lehetővé, amelyek természetes hangulatot és világosságot teremtenek.

A kollekció széles színskálában kapható, a savzöldtől és -sárgától a kontrasztos fekete-fehérig vagy a gyümölcsös színeket (málna, áfonya, mandarin) variálva a pasztell rózsaszínnel és szürkével, beleértve a természetes színeket, mint a szalma, len, homok, tatami zöld, a bőrszínnel és mahagóni barnával.

Mindegyik termék méretre vágva elérhető (a papír csíkos változat 91 cm széles, a fapálcika/papír szövött 110 cm széles). Ökológiai tanúsítvány elérhető a termékekhez.

Tovább a tapéta mintázatok megtekintéséhez

EC Megfelelőségi nyilatkozat: Letöltés
Tapéta Technikai Specifikációja: Letöltés
Tapéta Felrakási Útmutatója: Letöltés

Nashira
Nashira Image

“Nashira” is one of the stars of the Capricornus constellation. Arab astronomers gave it this name, which means “messenger of good news”…
As if blown by a gentle breeze, light tree leaves, sisal fibres and vegetal motifs swirl throughout this new wallcovering collection of Omexco, promising a bright and natural interior setting, a zen cosiness to make you feel welcome – pure hapiness…

The lead product of this collection is a weave, made by craftsmen, of strips of coloured paperboard, strewn with leaves of the soursop tree, scattered by the wind.
Printed non-woven wallcoverings, sometimes smooth and soft, sometimes structured with sisal fibres, can be combined and matched in shades of taupe, amber, wine-red, acid green, azure blue, mother-of-pearl, hazy grey, alabaster, ivory, slate, Prussian blue, opaline green…

The elegant motifs of leaves and wavy stripes alternate with simili-plain effects of sisal or shantung.

All references have a non-woven backing, which makes installation easy (paste the wall). The wallcovering is sold per metre (width 91 cm for the soursop tree leaves and 100 cm for the non-woven wallcoverings).
The printed non-woven wallcoverings are ecological, have a FSC® certificate (licence code C001706), are produced with recycled fibres, and are printed thanks to solar energy. The wallcovering is washable and at the same time “breathable” – it is therefore suitable for humid climates or environments. The fire rating B S1 D0 (european standard) and the good light resistance are two additional assets thanks to which the non-woven wallcovering qualifies for public spaces. Marine certificate available for some items.

Tovább a tapéta mintázatok megtekintéséhez

Koyori
Koyori Image

Japanese paper cord or “koyori” inspired Omexco’s new wallcovering collection, which consists of paper strips on non-woven backing. The paper strips are slightly twisted, and then warp-laid, either close to one another, as a monochrome plain, either in a bicolour stripe pattern. For some items the yarns consist of cute interlocking loops, as if crocheted. The matt paper yarns are or now and then enhanced with a subtle pearlescent shimmer, which gives them a sophisticated yet natural look. Koyori brings a touch of zen to your interior decoration.

Vivid shades of magenta pink, cherry, turquoise, coral red… alternate with softer colours as celadon green, plum, ivory, fresh grey or golden straw.

All items are supplied by cut length (width 91cm) and meet the European fire rating B S1 D0. An ecological certificate is available. The wallcovering can be installed either vertically or horizontally (railroad hanging) – the joints are invisible. Thanks to the non-woven backing, the installation is easy (glue on the wall – no need to humidify the backing).

Tovább a tapéta mintázatok megtekintéséhez

EC Megfelelőségi nyilatkozat: Letöltés
Tapéta Technikai Specifikációja: Letöltés
Tapéta Felrakási Útmutatója: Letöltés

Textil Tapéták
Klasszikus nyomott mintázatú textil tapéták. Bambusz sisal és kőhatású csillámpala anyagú tapéták vlies gyapjúrost erősítésű hátlapon. Klasszikus és modern mintázatú textil tapéták.
Elixir
Elixir Image

An elixir is a mixture of spices, herbs and fruits, which are brewed into a potion according to a secret recipe, which gives this potion a magic character…
Thanks to a sophisticated embossing technique of different non-woven layers, combined with metallic effects, the design and production team of Omexco managed to create subtle changeant effects, which, as if by magic, make the designs appear and then again disappear, transforming the colours.

The fern motif, printed and embossed in tone-on-tone shades, forms the link with herbs and nature. Small circles, infinitely repeated, and swirling lacework designs are matched with a simili-plain item, delicate and light-reflecting, in many iridescent shades of edelweiss white, peony pink, fern green, buttercup yellow, poppy red, copper lilac, bright fuchsia, blueberry, violet, lavender, absynthe, cornflower…

The non-woven wallcovering, 1 m wide, carries the IGI ecological label and is FSC® certified (licence code C001706). It is produced with recycled fibres and printed thanks to solar energy with water-based colours (no solvents). It is a breathable product and therefore can be used in humid climates or environments. It has a good light resistance, and obtained a European B S1 D0 fire rating as well as a marine certificate (so it can be used on cruise ships). The wallcovering is supplied cut length (no minimum order, no standard roll lengths, and therefore less waste during the installation). The backing is stable, so installation is easy (glue on the wall, no need to humidify the backing).

Tovább a tapéta mintázatok megtekintéséhez

Borneo
Borneo Image

Szecessziós stílusjegyek tükröződnek a Lotus – vlies gyapjúrost erősítésű fém fóliás papír tapétakollekcióján, melyeket a vászon és a fémnyomatos domborított vlies gyapjúrost erősítésű alapanyagok tesznek teljessé.

A matt és fényes hatások harmonikusan váltakoznak a friss fehér, türkiz, a ragyogó ezüst, réz és platina, a természetes bézs és homok, a napos narancs, sárga és arany, a hűvös szürke és trendi viola színekben pompázó tapétákon.

Tovább a tapéta mintázatok megtekintéséhez

EC Megfelelőségi nyilatkozat: Letöltés
Tapéta Technikai Specifikációja: Letöltés
Tapéta Felrakási Útmutatója: Letöltés

Avenue
Avenue Image

Szecessziós stílusjegyek tükröződnek a Lotus – vlies gyapjúrost erősítésű fém fóliás papír tapétakollekcióján, melyeket a vászon és a fémnyomatos domborított vlies gyapjúrost erősítésű alapanyagok tesznek teljessé.

A matt és fényes hatások harmonikusan váltakoznak a friss fehér, türkiz, a ragyogó ezüst, réz és platina, a természetes bézs és homok, a napos narancs, sárga és arany, a hűvös szürke és trendi viola színekben pompázó tapétákon.

Tovább a tapéta mintázatok megtekintéséhez

EC Megfelelőségi nyilatkozat: Letöltés
Tapéta Technikai Specifikációja: Letöltés
Tapéta Felrakási Útmutatója: Letöltés

Shades of Pale
Shades of Pale Image

Szecessziós stílusjegyek tükröződnek a Lotus – vlies gyapjúrost erősítésű fém fóliás papír tapétakollekcióján, melyeket a vászon és a fémnyomatos domborított vlies gyapjúrost erősítésű alapanyagok tesznek teljessé.

A matt és fényes hatások harmonikusan váltakoznak a friss fehér, türkiz, a ragyogó ezüst, réz és platina, a természetes bézs és homok, a napos narancs, sárga és arany, a hűvös szürke és trendi viola színekben pompázó tapétákon.

Tovább a tapéta mintázatok megtekintéséhez

EC Megfelelőségi nyilatkozat: Letöltés
Tapéta Technikai Specifikációja: Letöltés
Tapéta Felrakási Útmutatója: Letöltés

Bijou
Bijou Image

Szecessziós stílusjegyek tükröződnek a Lotus – vlies gyapjúrost erősítésű fém fóliás papír tapétakollekcióján, melyeket a vászon és a fémnyomatos domborított vlies gyapjúrost erősítésű alapanyagok tesznek teljessé.

A matt és fényes hatások harmonikusan váltakoznak a friss fehér, türkiz, a ragyogó ezüst, réz és platina, a természetes bézs és homok, a napos narancs, sárga és arany, a hűvös szürke és trendi viola színekben pompázó tapétákon.

Tovább a tapéta mintázatok megtekintéséhez

EC Megfelelőségi nyilatkozat: Letöltés
Tapéta Technikai Specifikációja: Letöltés
Tapéta Felrakási Útmutatója: Letöltés

Collages
Collages Image

Handmade collages of Japanese paper mixed with banana fibres are the eye-catchers in this new wallcovering collection of Omexco, hence called “Collages”. Small pieces of paper are glued on a non woven backing by skilled craftsmen, either to form a stripe, or a random mosaic, enhanced here and there with a glimpse of metallic foil. The visual result is absolutely stunning. This is not just wall-covering, this is wall-art.

The paper collages are combined with non-woven wallcoverings : a printed stone effect and a plain structured with sisal fibres. The colours cover a wide range from natural shades of white, ivory, vanilla, pale pink to more earthy colours like rock grey, limestone, ferruginous soil, and even trendy bold colours like fuchsia, cobalt blue, turquoise, twilight lavender, crimson, flashy orange, rust.

Width of the handmade paper collages is 91 cm, the non-woven wallcoverings are 100 cm wide – all of them are supplied by the metre. The non-woven references are ecological and FSC® certified (licence code C001706). They are made with recycled fibres and printed thanks to solar energy. They have a good light resistance as well as a European fire rating B S1 D0. Moreover they are breathable (which makes them suitable for use in humid environments or climates) and they obtained a marine certificate (so they can be used on cruise ships).

Tovább a tapéta mintázatok megtekintéséhez

EC Megfelelőségi nyilatkozat: Letöltés
Tapéta Technikai Specifikációja: Letöltés
Tapéta Felrakási Útmutatója: Letöltés

Elegance
Elegance Image

“Elegance is synonymous with good taste, amiability, equilibrium and harmony” – Paulo Coelho

Damask designs reminiscent of 18th century palaces and mansions, ornamental patterns and floral motifs, classic yet with a contemporary twist are the main – and extremely elegant – themes in the new textile wallcovering collection of Omexco. Delicately printed – as if they were embroidered – on silky rayon yarns, they perfectly blend with the matching colourful space dyed plain items, or with the rather matt and natural look of plain linen yarns.

The combination of the silky aspect of the rayon yarns, either printed with matt or slightly metallic colours, either space dyed in magnificent tone-on-tone colours at one hand, and the irregular linen yarns enable endless combinations and variations to create either a very classic interior or a very contempary look – in both cases the wallcovering will adorn the walls with the cosy and luxurious touch which only textile wallcovering can give.

For classic interiors you will find a range of champagne, pearl grey, creamy white, taupe, jade, sand colours. If a more colourful, trendier setting is what you’re looking for, you’ll find burgundy red, tangerine, gold, purple, royal blue, bronze and copper.

The printed and space dyed plain items are 90 cm wide, the linen yarns are 91 cm wide – all of them are supplied cut length. They are ecological, breathable, and obtained the european fire rating B S1-D0. The rayon yarns also have a marine certificate, so they can be used on cruise ships.

Tovább a tapéta mintázatok megtekintéséhez

EC Megfelelőségi nyilatkozat: Letöltés
Tapéta Technikai Specifikációja: Letöltés
Tapéta Felrakási Útmutatója: Letöltés

Trianon
Trianon Image

Trianon egy Versailles közelében található falucska volt, amelyet XVI. Lajos alapított, amikor egy saját kastély, a “Grand Trianon” építését rendelte el itt.

Ez egy menedékhely volt a királynak, a szeretőjének és a vendégeinek, akik összejöveteleket és könnyű étkezéseket adtak a Trianonban az udvar szigorú etikettjét nélkülözve.

A klasszikus minták, amelyek népszerűek voltak a XVII-XVIII. század Európájában, születnek újjá az Omexco ezen jaquard szövésű kollekciójában. Damaszt, virág- és zöldségmotívumok, az egymásba fonódó minták és vonalak a dicsőséges múltra emlékeztetnek, kortárs újraértelmezésben.

A kifinomult szövési technológiának köszönhetően a finom és színes árnyalatok arany/királykék, pezsgőszín/gyöngyszürke, hófehér/krémszín, krétafehér/szürke, burgundivörös/lila, Trianon-szürke/ Marie-Antoinette kék színben tűnnek fel.

Tovább a tapéta mintázatok megtekintéséhez

EC Megfelelőségi nyilatkozat: Letöltés
Tapéta Technikai Specifikációja: Letöltés
Tapéta Felrakási Útmutatója: Letöltés

Brocades
Brocades Image

A “Brocades” gazdagon díszített szövött textil tapéta, amely gyakran színezett selyemből készül, arany vagy ezüst szálakkal.

A név az olasz “broccato” szóból született, amely domborszövésű textilt jelent. A díszes szövésminta egy a főszál mellé adott kiegészítő, vagyis nem az alapszerkezethez tartozó vetülékfonálnak köszönhető. Ennek a szálnak a jelenléte adja a szövöttség látszatát.

Az Omexco “Brocades” falburkolat-kollekciójának mintái olybá tűnnek, mintha selyemfényű műselyem szálakra szőtték volna. Valójában a minta nyomott, néha fémfóliával, néha nélküle. A nyomási technológia és a finom szálak (amelyek egy része fényes, más része matt) együtt adnak ki egy kifinomult textil/szövet hatást. A klasszikus minták (damaszkuszi, csíkok, virágok) geometrikus art deco mintákkal és időtlen letisztultsággal váltakoznak.

Minden színváltozat elegáns és kifinomult: jade, ezüst, fagyos fehér, gyöngyszürke, antracit, capuccino, patina, kréta, francia rózsa, vanília, bronz, pezsgő, platina.

A tapéta minták és különféle mintázat variációk között megtalálhatók a beige, elegáns szürke, ezüstös nyomott, klasszikus arany, ezüst és bronzos csillogásúak.

Tovább a tapéta mintázatok megtekintéséhez

EC Megfelelőségi nyilatkozat: Letöltés
Tapéta Technikai Specifikációja: Letöltés
Tapéta Felrakási Útmutatója: Letöltés

Zephyr
Zephyr Image

Ehhez a tapéta kollekcióhoz a legértékesebb szálakat válogattuk össze: selymet, lószőrt és vásznat. A lószőr egy csodálatos alapanyag, amelyet a kézművesek századok óta használnak szövött anyagok készítésére az egész világon.

Természetes szépségének és tartósságának köszönhetően kiállta az idő próbáját. A len növény, amely a vászon alapanyaga, eredendően környezetbarát: nem igényel öntözést, biológiailag lebomlik, és a növény minden része felhasználható. A belga vászon kiemelkedő minőségű, a különleges éghajlatnak és sokadik generációs szövők tapasztalatának köszönhetően.

A helyben történő feldolgozás lehetővé teszi az időtálló szövet technikai és esztétikai minőségének fejlesztését. Az összes közül legértékesebb és legmagasabb minőségű természetes fonal,, a selyem, mely ősidők óta vágyott és megbecsült volt. Egyetlen fonal sem tudja megközelíteni a ragyogását, fényét vagy érzéki tapintását, ezért mindig is a kifinomult ízlésvilág terméke marad.

Ezek a különböző textilekből készült tapéták külön és egymással kombinálva is használhatóak. A selyem fényes és gazdag vöröse, kékje, lilája és sárgája kiválóan harmonizál a lószőr festetlen, természetes színeivel és a vászon szövetekkel, amelyek természetes árnyalatokban és néhány erős színben is elérhetőek (réz, smaragd, ezüst).

Figyelem! Felrakáskor a természetes anyagokra jellemzően, az illesztések látszanak!

Tovább a tapéta mintázatok megtekintéséhez

EC Megfelelőségi nyilatkozat: Letöltés
Tapéta Technikai Specifikációja: Letöltés
Tapéta Felrakási Útmutatója: Letöltés

Neva
Neva Image

Az Omexco Neva tapéta kollekciója szoros együttműködésben készült az orosz disztribútorokkal, így nevét Szentpétervár híres folyójáról kapta.

Klasszikus minták (damasztok, csíkok, arabeszkek) ízlésesen nyomtatva bársonyos műselyem szálakra, kiegészítve az elegáns és időtlen hasonló egyszínűek kombinációjával.

A tapétamintakönyv első darabjai mintha a Neva folyóból származnának: kék-szürke, füstös köd, majd a paletta átvált lágy krém, borostyán, topáz, taupe és jade színekre. Ismét váltás fenséges zöldre és vörösre, majd fagyos hófehér és dér fehér következnek, ezután kalandra csábító lila és viola merész tónusai, majd felmelegedés a bronz és a karamell árnyalataival.

Néhány termék fémes csillogással egészül ki sárga és az arany színű fémfóliák által, melyeket dombornyomással alkalmaztak a nyomtatott csíkokon. A csodálatos klasszikus tapéta megjelenése, kifinomult nyomtatással és dombornyomási technikával válik teljessé. A modern stílusirányzatoknak megfelelő színek alkalmazása teszi ellenállhatatlanná a Neva kollekciót.

Tovább a tapéta mintázatok megtekintéséhez

EC Megfelelőségi nyilatkozat: Letöltés
Tapéta Technikai Specifikációja: Letöltés
Tapéta Felrakási Útmutatója: Letöltés

Illusions
Illusions Image

A vászon csíkok olyan puhák, akár a selyem; nyomott fémes minták, melyek szőttnek látszanak… az Omexco textil tapéta kollekciója könnyedén játszadozik a struktúrákkal és a különböző hatásokkal – és az illúzió látszólag valósággá válik.

Ragyogó színek széles palettája visz életet a kollekcióba; olyan sziporkázó színek mint a fukszia, mandarin, napsárga, ánizszöld, türkiz ezüstös árnyalattal- valamint sötétebb árnyalatok, úgy mint khaki, éjkék, páraszürke- és végezetül lágy és megnyugtató színek; krém, hófehér, elefátcsont, azúr.

Természetes többtónusú termékek váltakoznak a fehér, arany vagy ezüst fémes csillogású darabokkal.

Tovább a tapéta mintázatok megtekintéséhez

EC Megfelelőségi nyilatkozat: Letöltés
Tapéta Technikai Specifikációja: Letöltés
Tapéta Felrakási Útmutatója: Letöltés

Allure
Allure Image

Kivételes bájával és eleganciájával az “Allure” tapéta kollekció egyből elvarázsol.

A design klasszikus ihletésű, de a színösszeállítás és a minták (túl-)méretezése meglepően modern külsőt kölcsönöznek ennek a textil tapétának. Damasztok különböző értelmezésben, örvénylő csavarok , csíkok, selymes egyszínű fémes hatással bézs, krémszín borostyán, antracit, sötét olíva, skarlát, szerecsendió, fagyos fehér, mályva, bronz és gyöngyszínekben.

Néhány mintát a szálak dombornyomásában megjelenő arany és ezüst gazdagít. A tapéta festési és dombornyomási technikáinak kombinációja, valamint a matt színek, selymes csíkok és ragyogó fémes effektek használata csodálatos fényvisszaverődést és érzéki csalódáshoz hasonló élményt nyújt.

Tovább a tapéta mintázatok megtekintéséhez

EC Megfelelőségi nyilatkozat: Letöltés
Tapéta Technikai Specifikációja: Letöltés
Tapéta Felrakási Útmutatója: Letöltés

Horizons
Horizons Image

„A horizont kihangsúlyozza a végtelent.” – Victor Hugo

Az Omexco volt az első tapétatervezéssel foglalkozó vállalat, amelynél felmerült az ötlet, hogy a mintakönyveiben vízszintesen felvitt tapéta mintákat mutasson be, és hogy javasolja vásárlóinak a vízszintes felfüggesztés, azaz a „vasúti felfüggesztés” kipróbálását.

A vízszintes felfüggesztés új perspektívákat nyit, új dekorációs lehetőségeket tesz lehetővé, formabontó és meglepő vizuális eredményeket hoz létre.

Az új Omexco kollekció a „Horizons, azaz Horizontok” len, nyomtatott műselyem, zsenília és matt/fényes festett szálak kombinációjával készült. Ez a felsorolás olyan textilszálak választékát képviseli, amelyek mindegyike jellegzetes karakterrel és megjelenéssel bír: a „durva” hatású és matt len, a selymes tapintású nyomott rayon, amely ugyanannak a színnek különböző finom árnyalataiban pompázik, a puha és fényűző zsenília, a festett matt és fényes szálak, amelyek eltérő intenzitással verik vissza a fényt.

Mindegyik változat a szivárvány minden színében elérhető: skarlát és borvörös – arany és napsárga, szalma és abaka (manilakender) – krém és kréta, – menta, ánizs és jadezöld – kvarcrózsaszín és igazgyöngy – füstszín, ködszürke és gyöngyszürke – éjkék, áfonya, mészkő – mély indigó és türkiz – levendula és ametiszt.

Mindegyik tapéta nemszövött háttéren kapható, emiatt könnyű felhelyezni (a ragasztót a falra kell kenni, nem szükséges nedvesíteni a tapéta hátulját). A szélessége a műselyem szálak esetében 90 cm, a len és zsenília szálaknál 91 cm. Ökológiai tanúsítvány minden termékhez elérhető – kiválóan ellenállnak a fakulásnak. A len szálak, a nyomtatott műselyem szálak és a fényes/matt festett műselyem szálak B S1 D0 besorolást kaptak a tűzvédelmi elemzésen. Tengerészeti tanúsítvány elérhető a nyomtatott és festett műselyem szálak esetében. Mindegyik termék méretre vágva kapható, nincs minimális rendelési mennyiség.

Tovább a tapéta mintázatok megtekintéséhez

EC Megfelelőségi nyilatkozat: Letöltés
Tapéta Technikai Specifikációja: Letöltés
Tapéta Felrakási Útmutatója: Letöltés

Shalimar
Shalimar Image

Like the gardens of Shalimar, near Lahore (Pakistan), the wallcovering collection Shalimar of Omexco took inspiration from the fusion of arab and persian influences. As a substrate for these wallcoverings, Omexco has chosen rayon warps, twined in a subtle way, thus creating a weave effect. The yarns on non-woven backing are available either plain, in a wide range of colours, or printed with ornamental motifs of oriental influence, floral designs, delicate moiré effects, faded stripes.

Some references in the collection are nonwoven based wallcoverings covered with glass pearls, adding lustre to the colours of the textile wallcoverings, and increasing the precious and luxurious look of the collection.

The wide range of colours clearly refers to Moghol art, sublimated by persian red, curcuma yellow, arab blue, ottoman turquoise. The collection Shalimar will bring a touch of oriental luxury and refinement to your interior decoration.

All wallcoverings have a non-woven backing and are therefore easy to install (glue to be applied on the wall, no humidification of the backing) and are supplied cut length. The width is 90 cm for the rayon yarns and 92 cm for the glassbeads. All references have a european fire rating B S1 D0 and a good light resistance. For the textile wallcoverings, an ecological and a marine certificate are also available.

Tovább a tapéta mintázatok megtekintéséhez

Vlies Tapéták
Nyomott mintás vlies gyapjúrost erősítésű papír tapéták
Lotus Image
Lotus
Szecessziós stílusjegyek tükröződnek a Lotus – vlies gyapjúrost erősítésű fém fóliás papír tapétakollekcióján, melyeket a vászon és a fémnyomatos domborított vlies gyapjúrost erősítésű alapanyagok tesznek teljessé. A matt és fényes hatások harmonikusan váltakoznak a friss fehér, türkiz, a ragyogó ezüst, réz és platina, a természetes bézs és homok, a napos narancs, sárga és arany, a hűvös szürke és trendi viola színekben pompázó tapétákon. Tovább a tapéta mintázatok megtekintéséhezEC Megfelelőségi nyilatkozat: Letöltés Tapéta Technikai Specifikációja: Letöltés Tapéta Felrakási Útmutatója: Letöltés
Kaleidoscope Image
Kaleidoscope
Kaleidoszkóp, azaz gyönyörű formák megfigyelése – mely az ősi görög ’kalos’ – gyönyörű, ’eidos’ – forma, és a ’skopeo’ azaz nézni, megvizsgálni szavakból származik. Az Omexco ’Kaleidoscope’ kollekcióját, a kaleidoszkóban kirajzolódó végtelenül színes, összetett és folyamatosan változó formák és minták kavalkádja ihlette. A kollekció végtelenül sok díszítési, varálható lehetőséget kínál… Ezek a nyomott (nem szőtt) mintázatú falburkolatok a szivárvány színeiben elérhetők – a merész, dinamikus árnyalatoktól, mint a korallvörös, napsárga, páva kék, smaragdzöld, fényes fukszia, lapis kék egészen a lágyabb tónusokig, mint a baracksárga, az olajkék, világosbarna/drapp, vanília, krétafehér, elefántcsont, azúrkék, gyöngyház szürke. Különböző struktúrák és színhatások keltik életre a gyűjteményt: egyes elemek a csiszolt fém, a selyem organza vagy a szőtt szizál textúráit, illetve a homok-, kő- és beton hatásokat idézik fel. Néhány minta színvilágát tovább erősíti a metálos ezüst, réz, rózsaarany, platina színvilágának ragyogása. A kollekció minden tétele 1 m széles, ökológiai címkével és FSC® tanúsítvánnyal rendelkezik (C001706 kód), továbbá újrahasznosított alapanyagból készül, vizes bázisú, oldószer mentes festékekkel, napenergia segítségével kerül nyomtatásra. Páraátersztő termék, ezért nedves környezetben is használható (nem penészedik). Ezenkívül jó fényállósággal, európai B S1 D0 tűzálló minősítéssel rendelkeznek. A legtöbb tételhez tengeri bizonyítvány áll rendelkezésre. Kérésre egyedi színben is gyártható. Tovább a tapéta mintázatok megtekintéséhezEC Megfelelőségi nyilatkozat: Letöltés Tapéta Technikai Specifikációja: Letöltés Tapéta Felrakási Útmutatója: Letöltés
Maison Martin Margiela Image
Maison Martin Margiela
A Maison Martin Mangiela ezennel egyedülálló kollekciót mutat be, amely példaértékű érzéki csalódásokat, újraértelmezett motívumokat, a felületek összjátékát és optikai illúziókat vonultat fel. A kollekciói mögött rejlő elképzeléseken túl a Maison Martin Mangiela világa is tökéletesen megismerhető az üzletei tárolóiból. A fehér, a pamut anyag és az érzéki csalódások használata, a stílusok és időszakok időszerűtlen keveredése révén, egy tökéletesen egyedi, költői és titokzatos egyéniség kereteit faragja ki. A humor és az elegancia, az avantgarde ideálok és a klasszikus ízek elegyítésével a különféle formájú és méretű tárgyak újraértelmezésével valamint az apró fondorlatosságokkal való játékkal a Maison Martin Margiela lerombolja a formát és a tömeget és egyfajta önálló világot alakít ki, saját szépségfogalommal. Az első kollekciója bemutatására a Maison Martin Margiela az Omexcoval együttműködve, öt témában tervezett tapétákat: „ la paésine“ azaz a pietra paesinának is nevezett mészkő, amelyet Olaszországban bányásznak, érdekes struktúrája, amely mintha hegyes, sziklás vidékek tájképe lenne, csiszolás után válik láthatóvá, „la mosaïque“ azaz a mozaik, „le rideau“ azaz a függöny, „le point de croix“ azaz a keresztpont, kereszteződés, „l’optique“ azaz a látás, látószög. “La paésine”: toszkán mészkő, „tájkép márványnak“ vagy „tájkép mintázatnak“ is szokták nevezni. Ezt a követ egy bolhapiacon lelték, lefotózták és kinagyították. Digitálisan csillámporra nyomtatták. Nem szövött háttéren kerül piacra.Színek: natúr, fekete-fehér. “La mosaïque”: hagyományos, geometrikus, márvány mozaik nyomtatás, amelyet általában a XVIII. századi kézműves piacokon alkalmaztak. A nyomat ezüst vagy arany lemezzel gazdagított. Szitanyomott, nem szövött háttéren.Színek: türkiz, lapis lazuli és fekete-okker, bordó és barna – halvány fehérek, – halvány szürkék “Le rideau”: a tipikus szemfényvesztő Maison minta változik egy adott nyomtatási keretrendszeren belül, a minta szétszórt hatást ér el amely különböző látószögekből válik láthatóvá. Szitanyomott textil tapéta. Nem szövött háttéren kerül forgalomba.Színek: fehér – gyöngyszürke – kékesszürke – piros “Le point de croix”: klasszikus keresztszemes vászon finoman kidolgozott virágcsokorral. Különféle megjelenési formái lehetségesek. Szitanyomott, nem szövött háttéren készült tapéta.Színek: piros és kék térbeli látvánnyal – fehér és ezüst – természetes “L’optique”: torzított halcsont minta optikai illúzióval. Matt alap fényes bevonattal. Szitanyomott, nem szövött háttéren készülő tapéta.Színek: fekete-fehér – fehér-fehér (matt és fényes) – fekete-fekete (matt és fényes) – barna és réz (matt és metál) – gyöngyszürke és fehérarany (matt és metál) Tovább a tapéta mintázatok megtekintéséhezEC Megfelelőségi nyilatkozat: Letöltés Tapéta Technikai Specifikációja: Letöltés Tapéta Felrakási Útmutatója: Letöltés
Waves Image
Waves
Mint ahogy a neve is mutatja, a „Waves tapétakollekció fő motívuma a hullámzó minta, mely a fagyos fehér, rozsda, jáde, lila, nerc, ködös szürke, barnásszürke, ibolya, pezsgő, rózsakvarc színeiben játszik. A tapéta kollekció egyes darabjait sárga-illetve fehérarany, vörös és sárgaréz, ezüst, valamint bronz árnyalatú fémes csillogás teszi teljessé. Hála a tapéták visszafogott és időtlen eleganciának, a gazdag színeknek és a technikai minőségnek, a kollekció a legkülönbözőbb elrendezésekben is remekül mutat: szállodákban éppúgy, mint otthonában vagy az irodában, kortárs illetve klasszikus berendezési tárgyakkal egyaránt. Tovább a tapéta mintázatok megtekintéséhezEC Megfelelőségi nyilatkozat: Letöltés Tapéta Technikai Specifikációja: Letöltés Tapéta Felrakási Útmutatója: Letöltés
On The Rocks Image
On The Rocks
Az Omexco új tapétakollekciójának nevét kétféleképpen is lefordíthatjuk: A kollekció alapját a kő-és fahatások, valamint az életvidám és természetes színek szolgáltatják, melyek ideális környezetet biztosítanak a lazításhoz vagy akár, hogy megízleld a kedvenc italodat “a rock ritmusára. A kollekció designja a természetre emlékeztet, mivel az “On the Rocks” tapéta tervezői a tervezés során végig szem előtt tartották a környezetünk és a természet fontosságát. A tapéták kiérdemelték az ökológiai megjelölést (megfelelnek az IGI nemzetközi tapétagyártó szervezet környezetvédelmi előírásainak), az FSC jelzést (a felelősségteljes erdőgazdálkodás jelét), újrahasznosított rostok felhasználásával készültek, a nyomtatáshoz szükséges energiát napenergia szolgáltatta. A színek elröpítenek az erdőkbe és hegyek közé a természetes sziklák, kövek és kavicsok különböző árnyalataival: lombzöld, tölgyfa, mahagóni, szantálfa, fehér nyír. Utad során elhaladsz majd tavak mellett is, melyek nappal tiszta kékek, alkonyatkor misztikus kékben pompáznak. Ennek ellenére néhány élénkebb szín is jól mutat a természetes árnyalatokkal, melyeket felhasználtunk a teljes kínálat megalkotásában: mustár, mályva, málna, rézvörös, valamint néhány terméket fémes csillogás tesz teljessé: ezüst, réz, bronz, arany. Tovább a tapéta mintázatok megtekintéséhezEC Megfelelőségi nyilatkozat: Letöltés Tapéta Technikai Specifikációja: Letöltés Tapéta Felrakási Útmutatója: Letöltés
Laguna Image
Laguna
A “Laguna” név a kékség, a csendes víz, a nap, a buja növényzet és a természetes harmónia képeit “festi” meg. 100 %-ban papírból készült tapéta, mely vizszintesen szövött hatáson kívül különböző szinárnyalataival és mintázatával ér el különleges hatást a falfelületeken. A víz, a fa, virágok, gyógynövények árnyalatai csillag, széles sáv, és örvénylő hullám mintázatokkal. Felrakható függőlegesen vagy vízszintesen. Mindkét esetben láthatatlanok a tapéta csíkok közti illesztések! Tovább a tapéta mintázatok megtekintéséhezEC Megfelelőségi nyilatkozat: Letöltés Tapéta Technikai Specifikációja: Letöltés Tapéta Felrakási Útmutatója: Letöltés
Simone Micheli Image
Simone Micheli
A “Simone Micheli” vlies gyapjúrost erősítésű papír tapéta kollekció az Omexco és az építészeti szuperhős Simone Micheli közti együttműködés eredménye. Az a tapéta kollekció, mely kétségtelenül szakít a trendekkel, és mely épp ezért fontos változást jelent a belga tapétagyártó cégnek; a kivételes kölcsönös megértés gyümölcse a designer és a gyártó között, akiknek volt lehetőségük találkozni. Tovább a tapéta mintázatok megtekintéséhezEC Megfelelőségi nyilatkozat: Letöltés Tapéta Technikai Specifikációja: Letöltés Tapéta Felrakási Útmutatója: Letöltés
Travertine Image
Travertine
Az Omexco új vlies tapétakollekciója nevét a Travertine nevű mészkőfajtáról kapta. A “Travertine” ennek a kőnek a szabálytalan árnyalatait és színeit idézi amelyből az ókori Róma legszebb épületei készültek, vagy amilyeneket számos reneszánsz stílusban épült palotában is láthatunk. A tapétát különleges nyomtatási technikával állítják elő, kis színrétegekkel , ezzel adva szép struktúrát és mélységet a faldekorációnak. A végeredmény rendkívül tartós, ez a falborítás erősen mosható! A tapéta olyan természetes és realisztikus színekben pompázik, mint a jade zöld, füstös fehér, mészkő, kén-sárga, antracit, opál, füstös szürke, homokszín, palaszürke, elefántcsont, ametiszt, korall, sárga, rózsakvarc?, agyag, lapis lazuli, akvamarin, gyöngyház.EC Megfelelőségi nyilatkozat: Letöltés Tapéta Technikai Specifikációja: Letöltés Tapéta Felrakási Útmutatója: Letöltés
Palazzo Image
Palazzo
A Palazzo – klasszikus mintázatú vlies gyapjúrost erősítésű papír tapéta a csillogó velencei paloták luxusát, pazar színeit idézi a nagy barokkos damasztokkal, elengáns csíkjaival, finom virág- és tavaszi hangulatú mintáival. A lágy pasztell árnyalatú jade, az elefántcsont szín, a gyöngyház-szürke, a pezsgő, a pink és az olyan erős színek, mint a patina, a rozsda, az antracit, az arany, és taupe elegye. A kidomborodó arany felületek, mintha aranylemezzel lennének bevonva. Tovább a tapéta mintázatok megtekintéséhezEC Megfelelőségi nyilatkozat: Letöltés Tapéta Technikai Specifikációja: Letöltés Tapéta Felrakási Útmutatója: Letöltés
Fragments Image
Fragments
Ehhez a fragmentált designhoz a szabálytalan kiképzésű mészkő falak adták az inspirációt, melyeket gyakran lehetett felfedezni az ún. ‘Case Study Házakban’. Ezek egy építészeti kisérleti projekt részei voltak az USA-ban, az Arts&Architecture magazin szponzorálásával, együttműködve a legjobb építészekkel (mint Richard Neutra, Ray and Charles Eames…), hogy tervezzenek és felépíthessenek megfizethető modern házakat az ingatlan piac felrobbanásának idejében a második világháború után. Erős élénk fű zöld, mandarin, rozsda … váltakoznak lágyabb árnyalatok, mint a ködös fagy, jade, gyöngyház szürke, tücsök, hófehér, mészkő szürke, elefántcsont. Egyes elemek fémes csillogással, sárga vagy fehér arany, réz, ezüst, platina, bronz … A design józan és időtálló eleganciájának, a gazdag színezésnek és a falburkolatok technikai tulajdonságainak köszönhetően ez a gyűjtemény különböző helyiségekben is jól használható (lakóépületek, de szállodák / irodák – a kortárs vagy klasszikus szobákban is egyaránt). Tovább a tapéta mintázatok megtekintéséhezEC Megfelelőségi nyilatkozat: Letöltés Tapéta Technikai Specifikációja: Letöltés Tapéta Felrakási Útmutatója: Letöltés
Kőhatású Tapéták
Kőhatású csillámpala, vlies, textil és üveggyöngyös tapéták.
Manhattan Image
Manhattan
„Manhattan”… egy város “függőleges” távlati sziluettje különböző szélességű és magasságú felhőkarcolókkal… egy pezsgő város tele energiával és nyüzsgéssel… valamint az Omexco tapéta kollekciója. A tapéta csíkjai nem csupán színükben és szélességükben különböznek, elrendezésük és különböző anyaguk kombinációi teszik még változatosabbá a kollekciót. Kőhatású csík csillámmal, vlies fémes fóliával, üveggyöngyök vászoncsíkokkal, csillám és olefin kombinációja, valamint műselyem… Természetesen a csíkokat függőlegesen (hagyományos módon) és vízszintesen (a megszokottól elrugaszkodva) is felrakhatjuk. A csíkok ritmusa szerint váltakoznak a színek a gyöngyház fehértől és szürkétől a fényűző arany, ezüst és réz árnyalatokig- a hűvös patinástól és türkiztől a forró piros, méz és gyömbér színekig, a klasszikus bézstől és szürkétől a mályváig és barnásszürkéig. Tovább a tapéta mintázatok megtekintéséhezEC Megfelelőségi nyilatkozat: Letöltés Tapéta Technikai Specifikációja: Letöltés Tapéta Felrakási Útmutatója: Letöltés
Mica Image
Mica
A mica (magyarul csillámpala) vagy vermikulit egy ásvány, mely a kvarc és a gránit kémiai reakciójából jön létre. A nagyon magas hőmérsékletnek kitett ásvány eredeti méreténél húsz, vagy akár harmincszor nagyobb, ragyogó színekben pompázó, kukac formájú kőzetté tágul. A vermikulit jellegzetességeit japánban már hatszáz éve ismerik. A csillámpalát „különös kő, „lélegző kő és „csodakő néven is említik. A hővel való tágítás után a vermikulitot apró darabokra zúzzák, nem szőtt hátlapra ragasztják, végül színezik a felületet. Az Omexco Mica tapétakollekciója a verimkulit különböző kombinációjú és struktúrájú változatait foglalja magába: durva szemcsés, aprószemű, természetes, domborított, nyomott mintás, valamint vermikulit és újrahasznosított papír, illetve olefin keveréke. Anyaguk és struktúrájuk szerint a tapéták homok, csillagos éj, borostyán, ónix, gyöngyház, csaroit, arany, bronz, topáz, smaragd, réz és antracit színek csillámló árnyalataiban pompáznak. Tovább a tapéta mintázatok megtekintéséhezEC Megfelelőségi nyilatkozat: Letöltés Tapéta Technikai Specifikációja: Letöltés Tapéta Felrakási Útmutatója: Letöltés
Stardust Image
Stardust
Az Omexo Stardust tapéta kollekció három különböző termékből áll: 1.Nyomott mintás, 1m széles, rendkívül strapabíró, mosható vlies gyapjúrost erősítésű tapéta. Környezetbarát és rendelkezik FSC jelzéssel. 2.Üveggyöngyök csillogó nem szőtt hátlapon, végül a tapéta, mely a kollekció nevét adta: 3. apró csillámdarabok, vagyis “csillám-szikrák” és újrahasznosított papír. Az üveggyöngyök három különböző stílusban készültek: szigorú geometriai alakzatok, levél design, valamint elegáns és dekoratív arabeszk. A különböző anyagú, mintájú és színű vlies gyapjúrost erősítésű és öko-csillám papír tapéták végtelen kombinációs lehetőséget tesznek lehetővé. A papírtapéta színei benzinkék, borvörös, betonszüre, mélylila, antracit, homok, hamuszürke, umbrabarna és még sok más színárnyalat között változik, melyet az ezüstös csillogás, a nem szőtt részek kontrasztjai és az üveggyöngyök tesznek teljessé. A kollekció vlies tapétáinak színválasztékát néhány hangsúlyosabb szín is kiegészíti, úgy mint okker, lime és mandarin. Tovább a tapéta mintázatok megtekintéséhezEC Megfelelőségi nyilatkozat: Letöltés Tapéta Technikai Specifikációja: Letöltés Tapéta Felrakási Útmutatója: Letöltés
Minerals Image
Minerals
Az Omexco “Minerals” tapéta kollekciója csillámpalával és üveggyöngyökkel készült. A csillámpala vagyis “vermikulit” egy ásvány, amely kvarc és gránit kémiai reakciójából keletkezett Különösen magas hőmérsékletre hevülve, az ásvány csiga formájú darabokra tágul, az eredeti méretének 2000% vagy akár 3000%-ra, ragyogó színek széles skáláján. Az ásvány jellemzőit Japánban 6 évszázad óta ismerték. A csillámpalát úgy is nevezik, hogy “furcsa kő”, “lélegző kő”, “csodakő”. A csillámpalát hevítik, majd apró darabokra törik és így ragasztják a nem szövött háttérre. Végül a felületet színezik. A “Minerals” kollekcióban különféle szerkezeteket és a csillámpala különféle változatait kombinálják: durvára tört csillámpala, kis csillámpala, természetes csillámpala, csillámpala újrahasznosított papírral keverve, fémfóliával dombornyomott csillámpala. A néhány, nem szövött háttéren üveggyöngyöket tartalmazó darab tovább emeli a csillámpalás darabok fényét. Mind a csillámpala, mind az üveggyöngyök anyaga és szerkezete lehetővé teszi olyan szikrázó árnyalatok kialakítását, mint a: jégkristály, csillagos éjszaka, ónix, jade, faluminimum, ametiszt, gyöngyház, charoit, bronz, topáz, lapis lazuli, réz, antracit. A tapéta minták és különféle mintázat variációk között megtalálhatók a szürke mintás üveggyöngyös tapéta ezüstös csillogással, homokszínű, kőhatású csillámpala tapéta, világosszürke, pöttyös mintázatú üveggyöngyös tapéta, homogén kék üveggyöngyös tapéta és még vagy tucat más izgalmas felület és szín. Tovább a tapéta mintázatok megtekintéséhezEC Megfelelőségi nyilatkozat: Letöltés Tapéta Technikai Specifikációja: Letöltés Tapéta Felrakási Útmutatója: Letöltés
Eternity Image
Eternity
Nem szőtt textil alapú tapéta. Semmi sem erősebb, tartósabb, oly “örökkévaló”, mint a kő …Ennek az új tapétakollekciónak a neve olyan mintákra utal, amelyek ebbe a tartományba tartoznak: márvány-, travertin-, mészkő-, gránit-, kőeffektusok. A természetben megtalálható kövekre jellemző összes szín megjelenik a kollekcióban fehér márvány, malachitzöld, jáspis vörös, gránit fekete, kvartz rózsaszín, topáz sárga, köves kréta, nefrit zöld, ónixszürke, ametiszt lila, sötét borostyánsárga. Egy mosható és ökologikus, nem szőtt (vlies) tapétát választottunk mindezen kőeffektusok nyomtatására. A termék ökocímkét (megfelel az IGI – a Tapétagyártók Nemzetközi Szövetsége – ökológiai standardjainak), valamint FSC (felelősségteljes erdőgazdálkodást jelölő) címkét kapott. Újrahasznosított rostokat tartalmaz, és napenergia segítségével nyomtatják. A tapéta szélessége 1m. Mosható, B S1 D0 európai tűzálló besorolással és tengerészeti tanúsítvánnyal (sétahajókon használható) rendelkezik, fényálló. Mi több, „lélegzik”, aminek köszönhetően nedves klíma vagy környezet esetén is alkalmas. Könnyen felhelyezhető (a ragasztót fel kell vinni a falra, nem nedvesedik át a tapéta háta), és tetszés szerinti hosszban vágható (nincs minimális rendelés vagy standard tekercshossz). Kérésre, egyedi igényre szabott színezési szolgáltatást is nyújtunk. Tovább a tapéta mintázatok megtekintéséhezEC Megfelelőségi nyilatkozat és Tapéta Technikai Specifikációja:Letöltés Tapéta Felrakási Útmutatója: Letöltés
Antarés Image
Antarés
Szecessziós stílusjegyek tükröződnek a Lotus – vlies gyapjúrost erősítésű fém fóliás papír tapétakollekcióján, melyeket a vászon és a fémnyomatos domborított vlies gyapjúrost erősítésű alapanyagok tesznek teljessé. A matt és fényes hatások harmonikusan váltakoznak a friss fehér, türkiz, a ragyogó ezüst, réz és platina, a természetes bézs és homok, a napos narancs, sárga és arany, a hűvös szürke és trendi viola színekben pompázó tapétákon. Tovább a tapéta mintázatok megtekintéséhezEC Megfelelőségi nyilatkozat: Letöltés Tapéta Technikai Specifikációja: Letöltés Tapéta Felrakási Útmutatója: Letöltés
Graphite Image
Graphite
A mica (magyarul: csillámpala) vagy vermikulit egy olyan ásvány, mely a kvarc és a gránit kémiai reakciójából jött létre. A nagyon magas hőmérséklet hatására az ásvány az eredeti méreténél húsz, vagy akár harmincszor is nagyobb, ragyogó színekben pompázó, kukac formájú kőzetté tágul. A vermikulit jellegzetességeit japánban már hatszáz éve ismerik. A csillámpalát „különös kő, „lélegző kő és „csodakő néven is említik. A hővel való tágítás után a vermikulitot apró darabokra zúzzák, nem szőtt hátlapra ragasztják, végül pedig színezik a felületet. A “Graphite” kollekció a csillám végtelen variációit tartalmazza: a kedvelt csillámdarabok, az újrahasznosított papírokkal kevert csillámok, valamint a természetes hatású, vegyes méretű csillámok kombinációját. A kollekció egyes darabjai nyomott mintázatúak, mely a japán zen-kert gereblyézett homokútjaira emlékeztet, illetve egyes darabok fémfóliával nyomott, négyzetes vagy hullám mintával domborúan díszítettek. Az ásványok természetes csillogása fokozza a sötét színeket, mint a grafit, az éjkék, az onyx; ugyanakkor az arany, krémszín, szürke gyöngyház fényt adnak; lila, antracit, barna színekben ragyogva. A fém fólia révén a csillámkövek sárga, fehér arany, platina, ezüst, aluminium színekben tündökölnek. A kollekció minden darabja nem szőtt hátfelületre készül, így a felhelyezésük könnyebb (a ragasztót elegendő csak a falra kenni – a tapéta hátfalát nem szükséges nedvesíteni). Természetes alapanyagból készül, európai tűzálló minősítéssel rendelkezik (EU B S1 D0). Mintázattól függően szélessége 91 vagy 92 cm. Tovább a tapéta mintázatok megtekintéséhez
Természetes Tapéták
Bambusz sisal nyílgyökér és juta természetes anyagú valamint kőhatású csillámpala tapéták vlies gyapjúrost erősítésű hátlapon. Klasszikus és modern mintázatú textil tapéták. Természetes hatású szövött papír és textil tapéták vlies gyapjúrost erősítésű hátlapon. Klasszikus nyomott mintázatú textil tapéták.
Jungle Image
Jungle
Abundant nature, explosive colours, stylized tiger motifs… this time it was the jungle which inspired the new wallcovering collection of Omexco. Mosaics of bakbak (bark of the banana plant) have been composed in tone-on-tone shades of beetle blue/green, tropical wood, hibiscus red, equatorial haze, milky coconut white… Once the theme set, delicate weaves of natural fibres (sisal and jute) are added, in matching tropical colours: liane and eucalyptus green, colours of the bird of paradise: bright orange and violet, pastel lilac and purple of wild orchids, pomegranate, mango, blue and amber crystal of butterflies, tiger or jaguar yellow and black… These different materials can be perfectly combined. Some sisal items are printed with a tiger motif, and the jungle comes to life… All wallcoverings of this collection are manufactured with natural fibres, and obtained an ecological certificate. The width of all items is 91 cm, and the wallcovering is supplied cut length (no minimum order). Solar energy is used to print the sisal wallcoverings, and the printing colours are water-based (no solvents). Tovább a tapéta mintázatok megtekintéséhez
Capiz Image
Capiz
Capiz shells, often referred to as “glass oysters” because of their translucent appearance, thrive well in the coastal waters of the Philippines, more specifically in the province of Capiz, where the shells are harvested every fourth month. Wallcoverings made with capiz shells are the eyecatchers in the collection “Capiz” of Omexco. After a careful cleaning and drying process, the shells are softened, coloured with water-based dyes and then polished. Subsequently small segments of the organic shells are laminated one by one on a non-woven backing, which is then cut into strips. These strips are patiently woven by skilled craftsmen on handlooms. Some weaves in this collection are interwoven with bakbak (bark of the banana tree) providing a refined association of different authentic natural materials. For each capiz item a group of matching nonwoven wallcoverings was created, making it possible to alternate colours and textures, structures and material. A simili-plain design with an effect of hammered leather, a zebrano stripe and a dotted stripe are printed and embossed on non-woven wallcovering in shades of silver, copper, gold, burgundy, mother-of-pearl, burnt orange, anthracite. The combination of exquisite craftsmanship and Omexco design makes the Capiz collection truly precious. These exclusive wallcoverings will adorn your walls and enhance your interiors with a touch of exotic and sophisticated elegance. Both the capiz and the non-woven wallcoverings are supplied by the metre (width 110 cm for the capiz items, 100 cm for the non-woven items), and they carry the ecological label. The backing of all items is non-woven, stable, and installation is easy (glue on the wall, no need to humidify the backing). The non-woven wallcovering is produced with recycled fibres, printed thanks to solar energy with water-based colours, and is FSC® certified (mark of responsible forestry, licence code C001706). It is a breathable product and it therefore can be used in humid climates and environments. It has a good light resistance and obtained a european B S1 D0 fire rating as well as a marine certificate.Tovább a tapéta mintázatok megtekintéséhez
Rainbows Image
Rainbows
A szári selyem igazi színkavalkádja és a bakbak (banánfa kéreg) szőtt szálainak együtteséből született az Omexco kollekciója a Rainbows. A szári selyem Ázsiában, de leginkább Indiában népszerű viselet. A szári selyem ipari gyártása során megmaradó selyemhulladék újrahasznosításával készül, melyet kézzel fonnak. A tapéta minden métere 100%-ban egyedi; a szári kézi fonása és festése megismételhetetlen texturát és színkombinációt eredményez. A bakbak részek krétafehér, fahéj illetve mogyoró színűek – három különböző hangulatot adva fokozzák vagy gyengítik a selyem szivárványos színárnyalatát. A bakbakkal és a selyemmel tökéletes harmóniát teremt a nem szőtt hátfelületre ragasztott négyzetes zúzott papírból készült fakó színű nyomatok. A két geometriai motívum (nem szőtt hátfalú nyomaton) teszi teljessé a választékot, illetve a színek, formák és anyagok különböző variációjához nyújt számtalan lehetőséget a szobában. Türkiz, lapis lazurit, fukszia, skarlátvörös, gesztenye, habcsók fehér, gyöngyház zürke, antracit, savanykás sárga, fémes árnyalatok mint a réz, fehér és sárga arany, ezüst, platina arany… Mindegyik tapéta méterben kapható, felhelyezésük könnyű (a ragasztót a falra kell felkenni, egyedül a zúzott papiros tapéta hátulját szükséges nedvesíteni). A tapéták szélessége a bakbak/selyem felületűek esetében 110 cm, a zúzott papír valamint a nem szőtt/nyomott felület esetén 100 cm. A nem szövött falburkoló ökologiai és FSC tanusítvánnyal rendelkezik, a nyomtatott újrahasznosított szövetekből készülnek, nem fakulnak, valamint B S1 európai tűzvédelmi minősítéssel és tengeri tanusítvánnyal rendelkeznek.. Tovább a tapéta mintázatok megtekintéséhez
Cobra Image
Cobra
Snake designs are sliding through this new wallcovering collection of Omexco, hence called “Cobra”. Most items of the collection are printed on natural cork. The cork is harvested manually from the bark of the cork oak, then cut into squares which are glued on a metallic backing. The squares are polished afterwards until they are perfectly smooth and flat, ready to be overprinted. Only specialized handcraft is involved in this elaborated production process. A simili-plain and a faded square motif, also printed on cork, are matching the reptile design. The range is complemented by bi-coloured woven raffia items as well as printed plains and reptile designs on a non-woven backing.All colours, from the brown-black tiger snake, white python, green copper chameleon, bark brown lizard, greyish crocodile, green water turtle, to the stained cobra are represented in the collection, most of them enhanced with a shimmer of gold, silver or copper, reflecting light and shimmering, as sunshine on a reptile skin.All references are supplied cut length – no minimum order – and all of them have a stable backing and are easy to install (glue on the wall, no need to humidify the backing). Width of the cork and the raffia wallcovering is 91 cm, the printed non-woven wallcoverings are 100 cm wide.The printed non-woven wallcoverings are FSC® certified (licence code C001706), are made with recycled fibres, are printed thanks to solar energy, have a good light resistance, a European fire rating B S1 D0 as well as a marine certificate.Tovább a tapéta mintázatok megtekintéséhez
Nomad Image
Nomad
Az Omexco Nomád kollekciója világkörüli utazásra hív, évszakról évszakra, természetes és színpompás egyenlítői erdőkön, a Csendes Óceán kék vizein, aranysivatagokon, földszínű és burgundi tundrákon, a csendes és fehér szibériai tajgán keresztül. A tavirózsa-levelek élénk és változatos színekbe szövődnek össze: smaragdzöld, aranysárga, borvörös, türkiz, jeges fehér, ragyogó gesztenye és ébenfekete, bajkáli csaroit. Az ezekhez illő nem szőtt (gyapjúrost, non-woven) tapéták néha a száraz, szélrohamok seperte föld kiszáradt szerkezetét idézik fel. Néha, bársonyosabb és fémhatással dúsított formában, új – az elcsodálkozó nomád szemei előtt a láthatáron feltűnő – tájak fényét tükrözik, és hirtelen a vörös, aranyszínű, lapis lazuri árnyalatok … fényesen csillognak. A szűz természet ihlette ezt a kollekciót. Környezettudatosságának bizonyítékaként, azáltal, hogy a Nomád kollekciót ökologikus, nem szőtt, FSC tanúsítvánnyal rendelkező (felelősségteljes erdőgazdálkodást jelölő), újrahasznosítható rostokból készülő és a napenergia segítségével vízalapú, oldószerektől mentes színekkel nyomtatott tapétából állítja össze, az Omexco hozzájárul ahhoz, hogy ez az értékes természetet megmentődjön a következő generációk számára. Minden tapétának rost alapú háta van, és könnyű felhelyezni (a ragasztót fel kell a falra vinni, nem nedvesedik át a tapéta háta). Az összes tételt folyóméterre áruljuk – a tavirózsa tapéta szélessége 110 cm, a rost alapú tapétáé pedig 100 cm. A nem rost alapú tapéta mosható, fényálló, lélegzik, valamint B S1 D0 európai tűzálló besorolással és tengerészeti tanúsítvánnyal rendelkezik. Tovább a tapéta mintázatok megtekintéséhezEC Megfelelőségi nyilatkozat: Letöltés Tapéta Technikai Specifikációja: Letöltés Tapéta Felrakási Útmutatója: Letöltés
Akoya Image
Akoya
A főként Japánban és Kínában tenyésztett Akoya gyöngy különleges fényéért vált ismertté és megbecsültté. Az Akoya tapéta kollekció a természetes hatású tapéták gyöngyszeme: A sisal szálak háromféle formában jelennek meg: sisal a természetes formájában, természetes színekben; finomabb szövésű, mely fémes csillogású színeket használ fel a háttérhez; egyszerű sisal klasszikus virágmintával, melyet a dombornyomott arany levelek tesznek különlegessé (sárga vagy fehérarany színekben). Juta (hesszeni) tapéta szatén borítással, egyszínű vagy kétszínű változatban, helyenként csillogó szálakkal kiemelve. A csillám két variációja: a durvább szerkezetű vermikulit és a csillámdarabkák. A színek a természetes árnyalatoktól (gyöngy, vászon, szalma, dohány, krémszín), a trendi és merész színekig (fukszia, lila, viola, méregzöld) változnak, arany, bronz, réz vagy ezüstös fénnyel. Tovább a tapéta mintázatok megtekintéséhezEC Megfelelőségi nyilatkozat: Letöltés Tapéta Technikai Specifikációja: Letöltés Tapéta Felrakási Útmutatója: Letöltés
Haiku Image
Haiku
A “Haiku”-t Shiki Masaoka (1867-1902) költő alkotta meg; egy rövid és stilizált japán versforma, melyet a főleg természetből kiemelt évszakokra való utalások jellemeznek, és melyet a két kép vagy eszme határvonalán hirtelen fordulat fejez ki. A “Haiku” elnevezés tökéletesen illik az Omexco tapétakollekciójára, mely olyan tartalommal bír, akár egy vers. A papír csíkok nem szőtt hátlapon textil-vászon csíkokkal keverednek, valamint egyszerű nem szőtt tapétákkal. Enyhe gyöngyházas hatás teszi teljessé a kollekció összes darabját. A kollekció kínálatában előforduló anyagok lehetővé teszik a különböző struktúrák és egymáshoz illő színek kiválasztását, hogy változatos belső tereket alakíthassunk ki, miközben megőrizzük a “zen” érzetét. A tapétakollekció színeit a visszafogott, finom árnyalatok jellemzik- egy csöppnyi gyöngyházszürke és elefántcsontszín váltakozik az arannyal és a greige árnyalattal. Ezüst és friss szürkészöld egészítik ki a sötétebb színeket, mint például az antracit és a bronz. Tovább a tapéta mintázatok megtekintéséhezEC Megfelelőségi nyilatkozat: Letöltés Tapéta Technikai Specifikációja: Letöltés Tapéta Felrakási Útmutatója: Letöltés
Orion Image
Orion
Sisal, bambusz és nyílgyökér rostok kombinációja, különböző szövése, valamint a mesés színárnyalatok (lila, gyöngyszürke, pisztácia, szalma, elefántcsont, barna, vászon, khaki, gyöngyház, szantálfa, antracit, türkiz, patina, fukszia, teknőspáncél, arany..) teszik különlegessé az Orion tapétakollekciót. A főmotívum a leheletnyi csillogás, melyet a fémszálak, fémes háttérszínek vagy a fényes hatású nyomtatási eljárás biztosít az egyes kollekcióknál. A tapétát a vlies hátlap egészíti ki, mely lehetővé teszi a struktúrák és színek végtelen kombinálhatóságát. Tovább a tapéta mintázatok megtekintéséhezEC Megfelelőségi nyilatkozat: Letöltés Tapéta Technikai Specifikációja: Letöltés Tapéta Felrakási Útmutatója: Letöltés
Sumatra Image
Sumatra
A sisal, bambusz, abaca, rotan, bacnoc, kókusz levélér és lopiz természetes szálai selyemmel szőve, capiz kagylók… ezek a különleges anyagok egymással kombinálhatóak, pompás színeikkel, amelyek a fényes skarláttól a fehéraranytól és a fémszürkétől a szelídebb szantálfa, burgundi, bőrbarna színekig vagy a fehér, gyöngyház, len és citromfa-zöld természetes és lágy árnyalataiig terjednek. A gyöngyház természetes fénye tökéketesen illik a bambusz természetes rostjainak matt felületéhez, abaca, loiz, rotan és bacnoc és ugyanígy a szizal hullámainak sziporkázó csillogása, a fémes háttéren. A tapéta alapanyagainak sokfélesége és a gyönyörű színek felélénkítik a kerativitást: akár egymagában, akár valami mással együtt alkalmazzuk, emelik a szoba fényét az egzotikus, mégis természetes kifinomultság érintésével. Tovább a tapéta mintázatok megtekintéséhezEC Megfelelőségi nyilatkozat: Letöltés Tapéta Technikai Specifikációja: Letöltés Tapéta Felrakási Útmutatója: Letöltés
Kami-Ito Image
Kami-Ito
Kami japánul papírt jelent, ito pedig csíkot. Kami-ito egy japán művészeti ág, amelynek gyakorlói vékony papír csíkokat készítenek, majd szőnek össze finom és látványos papír szövetté. Az Omexco által jegyzett Kami-ito tapéta kollekció főleg papírcsíkokból áll, amelyek néha egyszínűek, néha ugyanannak a színnek az árnyalatait hordozzák, néha pedig sokszínű geometrikus mintákba szőve láthatóak. Minden színcsoport másik papírcsíkokból és fapálcikákból álló tapétán teljesedik ki, amelyek csodálatos árnyalatokban kaphatóak. A szövött felületek és minták váltakozása érdekes és színes beltéri jellemzők kialakítását teszi lehetővé, amelyek természetes hangulatot és világosságot teremtenek. A kollekció széles színskálában kapható, a savzöldtől és -sárgától a kontrasztos fekete-fehérig vagy a gyümölcsös színeket (málna, áfonya, mandarin) variálva a pasztell rózsaszínnel és szürkével, beleértve a természetes színeket, mint a szalma, len, homok, tatami zöld, a bőrszínnel és mahagóni barnával. Mindegyik termék méretre vágva elérhető (a papír csíkos változat 91 cm széles, a fapálcika/papír szövött 110 cm széles). Ökológiai tanúsítvány elérhető a termékekhez. Tovább a tapéta mintázatok megtekintéséhezEC Megfelelőségi nyilatkozat: Letöltés Tapéta Technikai Specifikációja: Letöltés Tapéta Felrakási Útmutatója: Letöltés
Nashira Image
Nashira
“Nashira” is one of the stars of the Capricornus constellation. Arab astronomers gave it this name, which means “messenger of good news”… As if blown by a gentle breeze, light tree leaves, sisal fibres and vegetal motifs swirl throughout this new wallcovering collection of Omexco, promising a bright and natural interior setting, a zen cosiness to make you feel welcome – pure hapiness… The lead product of this collection is a weave, made by craftsmen, of strips of coloured paperboard, strewn with leaves of the soursop tree, scattered by the wind. Printed non-woven wallcoverings, sometimes smooth and soft, sometimes structured with sisal fibres, can be combined and matched in shades of taupe, amber, wine-red, acid green, azure blue, mother-of-pearl, hazy grey, alabaster, ivory, slate, Prussian blue, opaline green… The elegant motifs of leaves and wavy stripes alternate with simili-plain effects of sisal or shantung.All references have a non-woven backing, which makes installation easy (paste the wall). The wallcovering is sold per metre (width 91 cm for the soursop tree leaves and 100 cm for the non-woven wallcoverings). The printed non-woven wallcoverings are ecological, have a FSC® certificate (licence code C001706), are produced with recycled fibres, and are printed thanks to solar energy. The wallcovering is washable and at the same time “breathable” – it is therefore suitable for humid climates or environments. The fire rating B S1 D0 (european standard) and the good light resistance are two additional assets thanks to which the non-woven wallcovering qualifies for public spaces. Marine certificate available for some items. Tovább a tapéta mintázatok megtekintéséhez
Koyori Image
Koyori
Japanese paper cord or “koyori” inspired Omexco’s new wallcovering collection, which consists of paper strips on non-woven backing. The paper strips are slightly twisted, and then warp-laid, either close to one another, as a monochrome plain, either in a bicolour stripe pattern. For some items the yarns consist of cute interlocking loops, as if crocheted. The matt paper yarns are or now and then enhanced with a subtle pearlescent shimmer, which gives them a sophisticated yet natural look. Koyori brings a touch of zen to your interior decoration. Vivid shades of magenta pink, cherry, turquoise, coral red… alternate with softer colours as celadon green, plum, ivory, fresh grey or golden straw. All items are supplied by cut length (width 91cm) and meet the European fire rating B S1 D0. An ecological certificate is available. The wallcovering can be installed either vertically or horizontally (railroad hanging) – the joints are invisible. Thanks to the non-woven backing, the installation is easy (glue on the wall – no need to humidify the backing). Tovább a tapéta mintázatok megtekintéséhezEC Megfelelőségi nyilatkozat: Letöltés Tapéta Technikai Specifikációja: Letöltés Tapéta Felrakási Útmutatója: Letöltés
Textil Tapéták
Klasszikus nyomott mintázatú textil tapéták. Bambusz sisal és kőhatású csillámpala anyagú tapéták vlies gyapjúrost erősítésű hátlapon. Klasszikus és modern mintázatú textil tapéták.
Elixir Image
Elixir
An elixir is a mixture of spices, herbs and fruits, which are brewed into a potion according to a secret recipe, which gives this potion a magic character… Thanks to a sophisticated embossing technique of different non-woven layers, combined with metallic effects, the design and production team of Omexco managed to create subtle changeant effects, which, as if by magic, make the designs appear and then again disappear, transforming the colours. The fern motif, printed and embossed in tone-on-tone shades, forms the link with herbs and nature. Small circles, infinitely repeated, and swirling lacework designs are matched with a simili-plain item, delicate and light-reflecting, in many iridescent shades of edelweiss white, peony pink, fern green, buttercup yellow, poppy red, copper lilac, bright fuchsia, blueberry, violet, lavender, absynthe, cornflower…The non-woven wallcovering, 1 m wide, carries the IGI ecological label and is FSC® certified (licence code C001706). It is produced with recycled fibres and printed thanks to solar energy with water-based colours (no solvents). It is a breathable product and therefore can be used in humid climates or environments. It has a good light resistance, and obtained a European B S1 D0 fire rating as well as a marine certificate (so it can be used on cruise ships). The wallcovering is supplied cut length (no minimum order, no standard roll lengths, and therefore less waste during the installation). The backing is stable, so installation is easy (glue on the wall, no need to humidify the backing). Tovább a tapéta mintázatok megtekintéséhez
Borneo Image
Borneo
Szecessziós stílusjegyek tükröződnek a Lotus – vlies gyapjúrost erősítésű fém fóliás papír tapétakollekcióján, melyeket a vászon és a fémnyomatos domborított vlies gyapjúrost erősítésű alapanyagok tesznek teljessé. A matt és fényes hatások harmonikusan váltakoznak a friss fehér, türkiz, a ragyogó ezüst, réz és platina, a természetes bézs és homok, a napos narancs, sárga és arany, a hűvös szürke és trendi viola színekben pompázó tapétákon. Tovább a tapéta mintázatok megtekintéséhezEC Megfelelőségi nyilatkozat: Letöltés Tapéta Technikai Specifikációja: Letöltés Tapéta Felrakási Útmutatója: Letöltés
Avenue Image
Avenue
Szecessziós stílusjegyek tükröződnek a Lotus – vlies gyapjúrost erősítésű fém fóliás papír tapétakollekcióján, melyeket a vászon és a fémnyomatos domborított vlies gyapjúrost erősítésű alapanyagok tesznek teljessé. A matt és fényes hatások harmonikusan váltakoznak a friss fehér, türkiz, a ragyogó ezüst, réz és platina, a természetes bézs és homok, a napos narancs, sárga és arany, a hűvös szürke és trendi viola színekben pompázó tapétákon. Tovább a tapéta mintázatok megtekintéséhezEC Megfelelőségi nyilatkozat: Letöltés Tapéta Technikai Specifikációja: Letöltés Tapéta Felrakási Útmutatója: Letöltés
Shades of Pale Image
Shades of Pale
Szecessziós stílusjegyek tükröződnek a Lotus – vlies gyapjúrost erősítésű fém fóliás papír tapétakollekcióján, melyeket a vászon és a fémnyomatos domborított vlies gyapjúrost erősítésű alapanyagok tesznek teljessé. A matt és fényes hatások harmonikusan váltakoznak a friss fehér, türkiz, a ragyogó ezüst, réz és platina, a természetes bézs és homok, a napos narancs, sárga és arany, a hűvös szürke és trendi viola színekben pompázó tapétákon. Tovább a tapéta mintázatok megtekintéséhezEC Megfelelőségi nyilatkozat: Letöltés Tapéta Technikai Specifikációja: Letöltés Tapéta Felrakási Útmutatója: Letöltés
Bijou Image
Bijou
Szecessziós stílusjegyek tükröződnek a Lotus – vlies gyapjúrost erősítésű fém fóliás papír tapétakollekcióján, melyeket a vászon és a fémnyomatos domborított vlies gyapjúrost erősítésű alapanyagok tesznek teljessé. A matt és fényes hatások harmonikusan váltakoznak a friss fehér, türkiz, a ragyogó ezüst, réz és platina, a természetes bézs és homok, a napos narancs, sárga és arany, a hűvös szürke és trendi viola színekben pompázó tapétákon. Tovább a tapéta mintázatok megtekintéséhezEC Megfelelőségi nyilatkozat: Letöltés Tapéta Technikai Specifikációja: Letöltés Tapéta Felrakási Útmutatója: Letöltés
Collages Image
Collages
Handmade collages of Japanese paper mixed with banana fibres are the eye-catchers in this new wallcovering collection of Omexco, hence called “Collages”. Small pieces of paper are glued on a non woven backing by skilled craftsmen, either to form a stripe, or a random mosaic, enhanced here and there with a glimpse of metallic foil. The visual result is absolutely stunning. This is not just wall-covering, this is wall-art. The paper collages are combined with non-woven wallcoverings : a printed stone effect and a plain structured with sisal fibres. The colours cover a wide range from natural shades of white, ivory, vanilla, pale pink to more earthy colours like rock grey, limestone, ferruginous soil, and even trendy bold colours like fuchsia, cobalt blue, turquoise, twilight lavender, crimson, flashy orange, rust. Width of the handmade paper collages is 91 cm, the non-woven wallcoverings are 100 cm wide – all of them are supplied by the metre. The non-woven references are ecological and FSC® certified (licence code C001706). They are made with recycled fibres and printed thanks to solar energy. They have a good light resistance as well as a European fire rating B S1 D0. Moreover they are breathable (which makes them suitable for use in humid environments or climates) and they obtained a marine certificate (so they can be used on cruise ships). Tovább a tapéta mintázatok megtekintéséhezEC Megfelelőségi nyilatkozat: Letöltés Tapéta Technikai Specifikációja: Letöltés Tapéta Felrakási Útmutatója: Letöltés
Elegance Image
Elegance
“Elegance is synonymous with good taste, amiability, equilibrium and harmony” – Paulo Coelho Damask designs reminiscent of 18th century palaces and mansions, ornamental patterns and floral motifs, classic yet with a contemporary twist are the main – and extremely elegant – themes in the new textile wallcovering collection of Omexco. Delicately printed – as if they were embroidered – on silky rayon yarns, they perfectly blend with the matching colourful space dyed plain items, or with the rather matt and natural look of plain linen yarns. The combination of the silky aspect of the rayon yarns, either printed with matt or slightly metallic colours, either space dyed in magnificent tone-on-tone colours at one hand, and the irregular linen yarns enable endless combinations and variations to create either a very classic interior or a very contempary look – in both cases the wallcovering will adorn the walls with the cosy and luxurious touch which only textile wallcovering can give. For classic interiors you will find a range of champagne, pearl grey, creamy white, taupe, jade, sand colours. If a more colourful, trendier setting is what you’re looking for, you’ll find burgundy red, tangerine, gold, purple, royal blue, bronze and copper. The printed and space dyed plain items are 90 cm wide, the linen yarns are 91 cm wide – all of them are supplied cut length. They are ecological, breathable, and obtained the european fire rating B S1-D0. The rayon yarns also have a marine certificate, so they can be used on cruise ships. Tovább a tapéta mintázatok megtekintéséhezEC Megfelelőségi nyilatkozat: Letöltés Tapéta Technikai Specifikációja: Letöltés Tapéta Felrakási Útmutatója: Letöltés
Trianon Image
Trianon
Trianon egy Versailles közelében található falucska volt, amelyet XVI. Lajos alapított, amikor egy saját kastély, a “Grand Trianon” építését rendelte el itt. Ez egy menedékhely volt a királynak, a szeretőjének és a vendégeinek, akik összejöveteleket és könnyű étkezéseket adtak a Trianonban az udvar szigorú etikettjét nélkülözve. A klasszikus minták, amelyek népszerűek voltak a XVII-XVIII. század Európájában, születnek újjá az Omexco ezen jaquard szövésű kollekciójában. Damaszt, virág- és zöldségmotívumok, az egymásba fonódó minták és vonalak a dicsőséges múltra emlékeztetnek, kortárs újraértelmezésben. A kifinomult szövési technológiának köszönhetően a finom és színes árnyalatok arany/királykék, pezsgőszín/gyöngyszürke, hófehér/krémszín, krétafehér/szürke, burgundivörös/lila, Trianon-szürke/ Marie-Antoinette kék színben tűnnek fel. Tovább a tapéta mintázatok megtekintéséhezEC Megfelelőségi nyilatkozat: Letöltés Tapéta Technikai Specifikációja: Letöltés Tapéta Felrakási Útmutatója: Letöltés
Brocades Image
Brocades
A “Brocades” gazdagon díszített szövött textil tapéta, amely gyakran színezett selyemből készül, arany vagy ezüst szálakkal. A név az olasz “broccato” szóból született, amely domborszövésű textilt jelent. A díszes szövésminta egy a főszál mellé adott kiegészítő, vagyis nem az alapszerkezethez tartozó vetülékfonálnak köszönhető. Ennek a szálnak a jelenléte adja a szövöttség látszatát. Az Omexco “Brocades” falburkolat-kollekciójának mintái olybá tűnnek, mintha selyemfényű műselyem szálakra szőtték volna. Valójában a minta nyomott, néha fémfóliával, néha nélküle. A nyomási technológia és a finom szálak (amelyek egy része fényes, más része matt) együtt adnak ki egy kifinomult textil/szövet hatást. A klasszikus minták (damaszkuszi, csíkok, virágok) geometrikus art deco mintákkal és időtlen letisztultsággal váltakoznak. Minden színváltozat elegáns és kifinomult: jade, ezüst, fagyos fehér, gyöngyszürke, antracit, capuccino, patina, kréta, francia rózsa, vanília, bronz, pezsgő, platina. A tapéta minták és különféle mintázat variációk között megtalálhatók a beige, elegáns szürke, ezüstös nyomott, klasszikus arany, ezüst és bronzos csillogásúak. Tovább a tapéta mintázatok megtekintéséhezEC Megfelelőségi nyilatkozat: Letöltés Tapéta Technikai Specifikációja: Letöltés Tapéta Felrakási Útmutatója: Letöltés
Zephyr Image
Zephyr
Ehhez a tapéta kollekcióhoz a legértékesebb szálakat válogattuk össze: selymet, lószőrt és vásznat. A lószőr egy csodálatos alapanyag, amelyet a kézművesek századok óta használnak szövött anyagok készítésére az egész világon. Természetes szépségének és tartósságának köszönhetően kiállta az idő próbáját. A len növény, amely a vászon alapanyaga, eredendően környezetbarát: nem igényel öntözést, biológiailag lebomlik, és a növény minden része felhasználható. A belga vászon kiemelkedő minőségű, a különleges éghajlatnak és sokadik generációs szövők tapasztalatának köszönhetően. A helyben történő feldolgozás lehetővé teszi az időtálló szövet technikai és esztétikai minőségének fejlesztését. Az összes közül legértékesebb és legmagasabb minőségű természetes fonal,, a selyem, mely ősidők óta vágyott és megbecsült volt. Egyetlen fonal sem tudja megközelíteni a ragyogását, fényét vagy érzéki tapintását, ezért mindig is a kifinomult ízlésvilág terméke marad. Ezek a különböző textilekből készült tapéták külön és egymással kombinálva is használhatóak. A selyem fényes és gazdag vöröse, kékje, lilája és sárgája kiválóan harmonizál a lószőr festetlen, természetes színeivel és a vászon szövetekkel, amelyek természetes árnyalatokban és néhány erős színben is elérhetőek (réz, smaragd, ezüst). Figyelem! Felrakáskor a természetes anyagokra jellemzően, az illesztések látszanak! Tovább a tapéta mintázatok megtekintéséhezEC Megfelelőségi nyilatkozat: Letöltés Tapéta Technikai Specifikációja: Letöltés Tapéta Felrakási Útmutatója: Letöltés
Neva Image
Neva
Az Omexco Neva tapéta kollekciója szoros együttműködésben készült az orosz disztribútorokkal, így nevét Szentpétervár híres folyójáról kapta. Klasszikus minták (damasztok, csíkok, arabeszkek) ízlésesen nyomtatva bársonyos műselyem szálakra, kiegészítve az elegáns és időtlen hasonló egyszínűek kombinációjával. A tapétamintakönyv első darabjai mintha a Neva folyóból származnának: kék-szürke, füstös köd, majd a paletta átvált lágy krém, borostyán, topáz, taupe és jade színekre. Ismét váltás fenséges zöldre és vörösre, majd fagyos hófehér és dér fehér következnek, ezután kalandra csábító lila és viola merész tónusai, majd felmelegedés a bronz és a karamell árnyalataival. Néhány termék fémes csillogással egészül ki sárga és az arany színű fémfóliák által, melyeket dombornyomással alkalmaztak a nyomtatott csíkokon. A csodálatos klasszikus tapéta megjelenése, kifinomult nyomtatással és dombornyomási technikával válik teljessé. A modern stílusirányzatoknak megfelelő színek alkalmazása teszi ellenállhatatlanná a Neva kollekciót. Tovább a tapéta mintázatok megtekintéséhezEC Megfelelőségi nyilatkozat: Letöltés Tapéta Technikai Specifikációja: Letöltés Tapéta Felrakási Útmutatója: Letöltés
Illusions Image
Illusions
A vászon csíkok olyan puhák, akár a selyem; nyomott fémes minták, melyek szőttnek látszanak… az Omexco textil tapéta kollekciója könnyedén játszadozik a struktúrákkal és a különböző hatásokkal – és az illúzió látszólag valósággá válik. Ragyogó színek széles palettája visz életet a kollekcióba; olyan sziporkázó színek mint a fukszia, mandarin, napsárga, ánizszöld, türkiz ezüstös árnyalattal- valamint sötétebb árnyalatok, úgy mint khaki, éjkék, páraszürke- és végezetül lágy és megnyugtató színek; krém, hófehér, elefátcsont, azúr. Természetes többtónusú termékek váltakoznak a fehér, arany vagy ezüst fémes csillogású darabokkal. Tovább a tapéta mintázatok megtekintéséhezEC Megfelelőségi nyilatkozat: Letöltés Tapéta Technikai Specifikációja: Letöltés Tapéta Felrakási Útmutatója: Letöltés
Allure Image
Allure
Kivételes bájával és eleganciájával az “Allure” tapéta kollekció egyből elvarázsol. A design klasszikus ihletésű, de a színösszeállítás és a minták (túl-)méretezése meglepően modern külsőt kölcsönöznek ennek a textil tapétának. Damasztok különböző értelmezésben, örvénylő csavarok , csíkok, selymes egyszínű fémes hatással bézs, krémszín borostyán, antracit, sötét olíva, skarlát, szerecsendió, fagyos fehér, mályva, bronz és gyöngyszínekben. Néhány mintát a szálak dombornyomásában megjelenő arany és ezüst gazdagít. A tapéta festési és dombornyomási technikáinak kombinációja, valamint a matt színek, selymes csíkok és ragyogó fémes effektek használata csodálatos fényvisszaverődést és érzéki csalódáshoz hasonló élményt nyújt. Tovább a tapéta mintázatok megtekintéséhezEC Megfelelőségi nyilatkozat: Letöltés Tapéta Technikai Specifikációja: Letöltés Tapéta Felrakási Útmutatója: Letöltés
Horizons Image
Horizons
„A horizont kihangsúlyozza a végtelent.” – Victor Hugo Az Omexco volt az első tapétatervezéssel foglalkozó vállalat, amelynél felmerült az ötlet, hogy a mintakönyveiben vízszintesen felvitt tapéta mintákat mutasson be, és hogy javasolja vásárlóinak a vízszintes felfüggesztés, azaz a „vasúti felfüggesztés” kipróbálását. A vízszintes felfüggesztés új perspektívákat nyit, új dekorációs lehetőségeket tesz lehetővé, formabontó és meglepő vizuális eredményeket hoz létre. Az új Omexco kollekció a „Horizons, azaz Horizontok” len, nyomtatott műselyem, zsenília és matt/fényes festett szálak kombinációjával készült. Ez a felsorolás olyan textilszálak választékát képviseli, amelyek mindegyike jellegzetes karakterrel és megjelenéssel bír: a „durva” hatású és matt len, a selymes tapintású nyomott rayon, amely ugyanannak a színnek különböző finom árnyalataiban pompázik, a puha és fényűző zsenília, a festett matt és fényes szálak, amelyek eltérő intenzitással verik vissza a fényt. Mindegyik változat a szivárvány minden színében elérhető: skarlát és borvörös – arany és napsárga, szalma és abaka (manilakender) – krém és kréta, – menta, ánizs és jadezöld – kvarcrózsaszín és igazgyöngy – füstszín, ködszürke és gyöngyszürke – éjkék, áfonya, mészkő – mély indigó és türkiz – levendula és ametiszt. Mindegyik tapéta nemszövött háttéren kapható, emiatt könnyű felhelyezni (a ragasztót a falra kell kenni, nem szükséges nedvesíteni a tapéta hátulját). A szélessége a műselyem szálak esetében 90 cm, a len és zsenília szálaknál 91 cm. Ökológiai tanúsítvány minden termékhez elérhető – kiválóan ellenállnak a fakulásnak. A len szálak, a nyomtatott műselyem szálak és a fényes/matt festett műselyem szálak B S1 D0 besorolást kaptak a tűzvédelmi elemzésen. Tengerészeti tanúsítvány elérhető a nyomtatott és festett műselyem szálak esetében. Mindegyik termék méretre vágva kapható, nincs minimális rendelési mennyiség. Tovább a tapéta mintázatok megtekintéséhezEC Megfelelőségi nyilatkozat: Letöltés Tapéta Technikai Specifikációja: Letöltés Tapéta Felrakási Útmutatója: Letöltés
Shalimar Image
Shalimar
Like the gardens of Shalimar, near Lahore (Pakistan), the wallcovering collection Shalimar of Omexco took inspiration from the fusion of arab and persian influences. As a substrate for these wallcoverings, Omexco has chosen rayon warps, twined in a subtle way, thus creating a weave effect. The yarns on non-woven backing are available either plain, in a wide range of colours, or printed with ornamental motifs of oriental influence, floral designs, delicate moiré effects, faded stripes.Some references in the collection are nonwoven based wallcoverings covered with glass pearls, adding lustre to the colours of the textile wallcoverings, and increasing the precious and luxurious look of the collection.The wide range of colours clearly refers to Moghol art, sublimated by persian red, curcuma yellow, arab blue, ottoman turquoise. The collection Shalimar will bring a touch of oriental luxury and refinement to your interior decoration.All wallcoverings have a non-woven backing and are therefore easy to install (glue to be applied on the wall, no humidification of the backing) and are supplied cut length. The width is 90 cm for the rayon yarns and 92 cm for the glassbeads. All references have a european fire rating B S1 D0 and a good light resistance. For the textile wallcoverings, an ecological and a marine certificate are also available. Tovább a tapéta mintázatok megtekintéséhez